Muğla'da Gezilecek Yerler Ve Listesi - Nokta Villa
Muğla Gezilecek Yerler
30.03.2022 13:30:00
0 Görüntüleme

Muğla Gezilecek Yerler

Muğla turistlik açıdan çok gelişmiş bir şehir. Birbirinden güzel doğa harikaları, masmavi denizi , muhteşem doğası , antik kentleri tarihi ile sizi büyüleyecek. Gidip görmeden ,  gezip tozmadan dönülmemesi gerekiyor. Her köşesi ayrı zevkli her köşesi ayrı ayrı harika . Belki de Akdeniz de yer almasındandır bilinmez ama sıcak kanlı insanlarına da doyum olmuyor. Hadi birazda gezilecek yerlerine , kültürel yemeklerine göz atalım .

MARMARİS : Çok ünlü koyları ve plajları ile yerli ve yabancı turistlerin ilgisi ile ön plana çıkıyor. Mavi denizlerin yeşil doğa ile dansını göreceksiniz .

FETHİYE : Ülkemizin en ünlü tatil beldelerinden biri olan Fethiye tarihi mekanları ile de ön planda .

BODRUM : Mavi bayraklı plajları , doğal güzellikleri , eğlenceli akşamları ile kendine hayran Bodrum.

ÖLÜDENİZ WATERWORLD AQUAPARK : Muğla Ovacık beldesinde yer alan Ölüdeniz Waterworld Aquapark Muğla da bulunan en büyük Aquası .

MARMARİS ATLANTİS SU PARKI: Marmaris’in Uzunyalı bölgesinde yer alıyor. Su aktiviteleri , çocuk kaydırakları , çocuk havuzları ile kapsamlı ve eşsiz bir tatil geçirebilirsiniz .

BİTEZ PLAJI: Muğla'nın en sakin plajı , Bodrumun ise en güzel plajı  . Bodrumun merkesize 10 km mesafede bulunuyor .

KABAK KOYU : Tertemiz suyu , eşsiz doğa güzelliği , muhteşem denizi ile Fethiye de ki en güzel koylarından biridir .

İÇMELER PLAJI : Yerli halkın veya turistlerin sıklıkla tercih ettiği plajlardan biridir .

İZTUZU PLAJI : Deniz suyu ve tatlı suyun bir arada olduğu plaj .

ÖLÜDENİZ : Türkiye ‘nin göz bebeği Ölüdeniz plajı .  Eşsiz güzelliği ile büyüleyici etki yaratıyor .

HALİKARNAS MOZOLESİ : Tarihi açıdan çok değerlidir. Dünyanın 7 harikası arasında yer alıyor. Yerli ve yabancı bir çok turist ağırlıyor.

BODRUM KALESİ : Orta çağdan bugüne miras kalan Bodrum kalesi , iki liman arasında ki kayalıkların üzerine inşaa edilmiş .

KNŞDOS ANTİK KENTİ : Demokrasinin ilk örneklerinin yaşadığı kenttir.

ESKİ DATÇA : Arnavut kaldırımlı sokakları ile büyüleyici güzelliği şehrin gürültüsünden uzaklaştıran bir yer.

ÇUBUCAK TABİAT PARKI  : Doğa ve kumsalı tek bedene sığdıran yerlenden , kampçıların uprak mekanı .

KAYAKÖY : Tüyler ürpertici Kayaköy tarihi ile ilgi çekiyor. Terkedilmiş Hayalet semt . çok uzun bir dönem Likyalılara ev sahipliği yapmış .

AMİNTAS KRAL MEZARLARI : 4. Yüzyılda inşa edilip günümüze kadar gelen Amintas kral mezarları görenleri kendine hayran bırakıyor.

KAUNOS ANTİK KENTİ : Türkiye ‘ nin en önemli antik kentlerinden biri olan Kaunos Antik Kenti M.Ö 4. Yüzyıllar da Romalılar ve Orta Çağ dan izler taşır.

LORYMA ANTİK KENTİ : Tarihi yakından izlemek isteyenlerin uğrak mekanı M.Ö 7. Yüzyıldan kalma bir antik kenttir.

MARMARİS KALESİ : 1991 yılından beri müze olarak kullanılan Marmaris Kalesi M.Ö 1044 İyonlar tarafından yapılmış.

YEDİLER MANASTIRI : Hz. İsa ve 12 haramilerin resim edildiği Yediler Manastırı M.S 7. Y.y da inşa edilmiş. 5 m uzunlukta olan manastır Kale ve Kilise kalıntıları bulunmaktadır.

İASOS ANTİK KENTİ : Milas ‘ a 30 km uzaklıkta. Tera yanardağı patlaması sonucu büyük bir bölümü kötü halde olsa da bir kısmı günümüze gelebilmiş. M.Ö 3000 li yıllar da oluşturulmuş .

EUROMOS ANTİK KENTİ : Zeus tapınağının yer aldığı antik kent Milas ‘ a 10 km mesafede olup içinde sur , hamam , tiyatro gibi kalıntılar var .

LABRANDA ANTİK KENTİ : Milas ‘ a16 km mesafede bulunan harika bir antik kenttir . En çok ziyaret adilen yerlerdendir .

BEÇİN KALESİ : Mutlaka görmeniz gereken yerlerden biri olan Beçin Kalesi 2012 UNESCO Dünya Mirasları listesinde yer alıyor .

DAMLA DERESİ :Muhteşem görüntüsü ve sakinliği ile kafa dinlemek isteyen kişilerin tercih etmesi gereken bir yer .

TOPARLAR KALESİ : Mükemmel manzarası ile herkesi kendine hayran bırakıyor .

CAN YÜCEL’İN EVİ : Can Yücel ‘ in Milaslı olduğunu bilemeyen yoktur herhalde . Birçok ünlü eserini yazdığı bu ev yerli ve yabancı turistler tarafından çok ilgi görüyor .

KIZLAN YEL DEĞİRMENİ :Badem ve Zeytin ağaçları ile ünlü olan Kızıl Yel Değirmeni 1900 lü yıllar da ;Kızlan köyünün simgesi haline gelmiş .

ZEKİ MÜREN SANAT MÜZESİ : Zeki Mürenin son 6 yılını geçirdiği ev vefatından sonra müze haline getirilmiş . Birbirinden güzel sanat eserlerinin bulunduğu bir müze .

SEDİR ADASI :Diğer adı ile Kleopatra Adası olan Sedir Adası Ege yi keyiflice tadına doymak isteyen yerli yabancı turistlerin uğrak mekanı .

LİKYA YOLU : Türkiye ‘ de 1 . , dünya da ise 10 . sırada olan en uzun yürüyüş rotasıdır . Eski zamanda Likyalıların ticaret yolu olarak kullanılmış .

SULTANİYE KAPLICALARI : Genelde cilt hastalıkları tedavisi için tercih edilen , Türkiye ‘ nin en önemli kaplıcalarından biridir Sultaniye Kaplıcaları .

KELEBEKLER VADİSİ : Muğla Fethiye de yer alan Kelebekler vadisi olmazsa olmaz görmeden dönmemeniz gereken bir yer . Sanki cennetten bir yer gibi .

AZMAK NEHRİ : Akyaka da bulunan 3 km uzunluğunda 10 m derinliğinde bir nehir . Keyifli kahvaltılarınıza Romantik akşam yemeklerinize eşlik edebilirsiniz .

YUVARLAKÇAY : Gezilecek yerler listenize eklemeniz gerekir Yuvarlakçay ‘ı . Özellikle kahvaltı için tercih edilen bir mekan .

TURGUT ŞELALESİ :Yerel halkın ve yabancı turistlerin uğrak mekanı halinde gelen doğa harikası bir şelale . 6 m yüksekliğe sahip .

GÖKÇELER KANYONU VE İNCİRLİİN MAĞARASI : Gökçeler kanyonunu içerisinde yer alan İncirliin Mağarası doğa harikası olan yerlerden biri doğanın tadını çıkarmak isteyenlere eşlik edecektir . yürüyüş ve dinlenmek için çok ideal .

SAKLIKENT KANYONU :10 yıl önce keşfedilen Saklıkent Kanyonu Türkiyenin en uzun kanyonudur . Kanyonda bulunan restorantlar derenin üzerinde yer alıyor inanılmaz keyifli bir mekan .

DALAMAN ÇAYI :  230 km uzunlukta olan Dalaman çayı Marmaris ve Fethiye ‘nin ortasında yer alıyor . Turkuaz renge sahip tertemiz bir çay .

BAFA GÖLÜ : Eski den Egenin koyu ve önemli bir liman kenti olan Bafa Gölüne giderseniz ki muhakkak gidin ve Kapıkırı Köyü ‘ nü görün , gölden çıkan balıkların tadına bakmayı unutmayın ,teyzelerin tarihi rehberlikleri ile gezinize devam edin , köy kahvaltısı ve adalar turu muazzam ve özellikle 1 gece de olsa vaktiniz var ise konaklayın derim .

 

MUĞLA YÖRESEL YEMEKLERİ ;

SÖNDÜRME :  Muğla ‘nın en lezzetli yemeklerinden biri görünüş olarak mıhlamayı andırıyor. Kahvaltılar için tercih edebilirsiniz .  Turp otu ile yapılır. Genel olarak evlerde yapılan bir lezzettir .

ÇÖKERTME KEBABI  : İsmini en çok duyacağınız meşhur bir lezzet olan Çökertme kebabı incecik kızartılmış patates üzerinde dana eti veya tavuk eti konularak yapılır.

BODRUM MANTISI : Bodrumlu kadınların göz bebeği Bodrum Matısı küçük hamurların bükülerek yapılır.

MİLAS KÖFTESİ : Muğla köftesi de denilen Milas köftesi Muğla mutfağının önemli lezzetlerinden , Kepapçılarda en çok tercih edilenler arasında .

DÖŞ DOLMASI :Yörüklerden miras kalan Döş dolması oğlak döşünden hazırlanır özel sosu ve sebzelerle sunulur.

EKŞİLİ BALIK : Deniz kenarında olan Muğla deniz mahsullerine ayrı bir önem verir . Mercan , Sokkan , Hanoz balıkları ile yapılır. Salça limon ve sarımsak sosu ile beraber pişirilir.

OĞLAK YAHNİ : Muğla da oğlak yetiştirmeciliği oldukça gelişmiş olduğu için oğlak yemekleri de oldukça meşhur. Oğlak eti haşlanır , nohut , patates ve soğan ile servis edilir.

MUĞLA HALKASI : Muğla da fark ettiyseniz hamur işi yok denecek kadar az. Muğla halkası poğaçaya benzeyen bir lezzet.  Genelde özel günlerde içine portakal kabuğu rendelenerek yapılır.

TARHANA ÇORBASI : Tarhana her yörede farklı şekilde hazırlanıyor. Şifa deposu olan çorbamız Muğla da nohut , fasulye , mercimek gibi baklagiller ile hazırlanıyor.

KABAK ÇİÇEĞİ DOLMASI : Oğlak yetiştiriciliği olduğu kadar kabak ta önemli bir yere sahip Muğla da . Pirinç ve dereotu ile doldurulan bir dolma ve oldukça lezzetli.

BÖRÜLCE EKŞİLEMESİ : Taze fasulye yemeğine benzeyen Börülce ekşilemesi Muğla ‘ya özgü fakat Ege şehirlerininde bir çok yerinde farklı tarifler ile yapılıyor.

LOKMA : Lokma tatlısı her bölge de yapılır. Genellikle yine özel günlerimize eşlik eder. Şerbetin yerine bal kullanılarakta yaopı

MİLAS ÇAYKAMASI : Milasa özgü bir lezzet olan Milas Çaykaması zamanla Muğla’nın tamamına yayılmış. Ateş üzerinde tepside pişiriliyor genel olarak evlerde ve geniş ailelerin tercih ettiği bu lezzeti bazı kahvaltıcılarda da bulabilirsiniz. Ispanak , pazı , taze soğan,ısırgan otu,gelincik otu,arap saçı, un , zeytinyağı ve yoğurt karışımından oluşuyor.

AHTAPOTLU PİLAV : En ilginç yemeklerinden biri . Normal pilavın üzerine ahtapot konularak yapılır .

SULU MUĞLA KEBABI :Kebap çorbası da denilen Sulu Muğla kebabı oldukça entrasan bir lezzettir. Oldukça kolay ve şifa deposu bir kebap.

KEFAL DOLMASI : Kefal balığının içini sebze ile doldurulup yapılır. Pirinç , nane , soğan , dereotu , maydonoz ve karabiber de ayrı bir lezzet veririr.

KEŞKEK: Aslına bakarsanız ülkemizin tamamında keşkek yapılır. Her bölge kendine özgü hazırlamasından dolayı aslında her bölgenin kendine özgü bir lezzetidir. Muğla da dana , tavuk, oğlak etleri eklenilerek yapılır.

 

Rezervasyonlarım
Türkçe
Social Media
Favorilerim
    WhatsApp Destek!
    WHATSAPP
    ARA
    Müşteri Temsilcileri
    REZERVASYON OLUŞTUR
    Tarihler Müsait
    Giriş Saati :Çıkış Tarihi:
    ₺ 0 x 7 Gece₺ 0
    • Konaklama Süresi0 Gece
    • Konaklama Tutarı-
    • Elektrik Ücreti-
    • Temizlik Ücreti-
    • Ön Ödeme₺ 0
    • Girişte Yapılacak₺ 0
    • Toplam₺ 0
    UYGUNLUK TAKVİMİ
    Müsait
    Dolu
    Ödeme Bekliyor
    Giriş-Çıkış