Kaş'ta gezilecek yerler
Kaş'ta gezilecek yerler
19.11.2021 16:00:00
0 Görüntüleme

Kaş'ta gezilecek yerler

Kaş'ın tam karşısında yer alan Meis adasının kelime anlamı gözdür. Bu sebeple gözü çevreleyen bölge olan bu güzel beldeye Kaş adı verilmiştir.

 

Güney Ege’nin en güzide ilçelerinden biri olan Kaş muhteşem tabiata ve manzaralara sahip, yeşili, berrak ve turkuaz deniziyle, tarihiyle Akdeniz’in en özel tatil alanlarından biridir. Mavinin ve yeşilin her tonunun sizi büyüleyeceği antik kent Kaş; coğrafi yapısı bakımından, yamaç üzerine kurulmuş bir tatil beldesidir.

Dalaman Havalimanından 2 saat süren bir yolculukla dilerseniz özel transfer, Fethiye aktarmalı olarak Havataş ve sonrasında yerel taşıyıcılarla, ya da kiralık araçlarla Kaş’a ulaşabilirsiniz.

Merkezi ve yakın çevresinde gezilecek ve görülmesi gereken birçok nadide güzellik bulunduran Kaş, inanılmaz güzel bir tatil fırsatı yaratmaktadır. Likya Yolu üzerinde bulunan Kaş, Patara, Simena, Myra, Xanthos ve Letoon gibi antik kentlerin ortasında bulunmaktadır.

Kaş merkez bölgesinde bulunan sayısız restoran, cafe ve bistrolar lezzet alternatifleri sunmakta. Tarihi ve rengarenk evler, bol yeşilli bahçeler, eşsiz manzaralar, cıvıl cıvıl hediyelikçiler, ve butikler sizi gezerken büyüleyecek.

Denizinin güzelliği ile bilinen Kaş’ta, Kaputaş plajı, Akçagerme, İnceboğaz, Patara plajları, Küçük Çakıl, Büyük Çakıl, Seyret Çakıl, Hidayet koyu,ve tekne turlarıyla gidilebilinecek sayısız kumlu ve çakıllı plaj ve koy, uçsuz bucaksız mavilik sizi bekliyor. 

Kaş’a yaklaşık 30 dakika uzaklıkta Likya uygarlığının bir zamanlar başkenti antik kent Patara seyahatinizde görülmesi gereken yerlere eklenmeli, kentin hemen yanında bulunan, Caretta kaplumbağalarının ev sahipliğini yaptığı 18km uzunluğunda ince kum plajının keyfini çıkarmalısınız.

Yaklaşık 20km uzaklıkta bulunan Kalkan’a giderken dünyanın en güzel plajlarından olan Kaputaş sizi mavi ve turkuaz tonları, muhteşem kanyonu ve plajı ile sizi büyüleyecek. Muhteşem manzara eşliğinde harika kıyı ve doğal güzellikleriyle liman ilçesi Kalkan’a ulaştığınızda şirin ve güzel dar sokaklarını gezebilir, çakıl taşlı plajından yararlanabilirsiniz.

Ege ve Akdeniz’in en muazzam koylarına ev sahipliği yapan Kekova’ya Kaş’tan kalkan birçok tekne turu ile ulaşabilir, turkuazın en güzel tonlarında denize girebilir, antik dünyanın önemli ticaret merkezinin arkeolojik kalıntılarını görebilirsiniz. Tersane Koyu da görmek ve denize girmek isteyebileceğiniz ender güzellikte yerlerden birisidir.

 

Kaş’ta görmeniz gereken diğer yerler;

Antiphellos Antik Kenti ve Tiyatrosu: merkezde bulunan, yaklaşık 4000 kişilik bu amfi tiyatro 2km uzakta bulunan Meis adasına bakan muhteşem bir manzaraya sahip

Kaş Uzun Çarşı: Kaş merkezde bulunan bu renkli ve cıvıl cıvıl çarşı muhteşem şirinlikteki evleri, butik ve dükkanlarıyla sizleri büyüleyecek

Aslanlı Lahit: Çarşının içinde bulunan bu 2500 yıllık lahit, Kaş’ın önemli simgelerindendir

Helenistik Tapınak: Yeni kazılar sonucunda bulunan bu tapınak limandan amfi tiyatroya giderken sol tarafta kalmakta

Limanağzı: Sadece deniz yoluyla ulaşılabilinen bu muhteşem yerde doğanın güzelliğiyle baş başa kalacaksınız

Kaleköy ve Simena Kalesi: Görülmesi gereken muhteşem yerlerden, güzel sokakları ve inanılmaz manzaralarıyla sizi büyüleyecek

Demre: Noel Baba’nın doğum yeri olarak bilinen Demre, orijinal adıyla Myra görüşmesi gereken bir antik kent

Saklıkent Milli Parkı: Kaş’a yaklaşık 1 saat uzaklıkta bulunan, kanyon içinde uzun bir yürüyüş rotası olan, girişte bulunan su-başı restoranlarda alabalık ve gözleme yiyebileceğiniz, rafting ve yüzme gibi aktivitelerde bulunabileceğiniz ücretli milli park

Meis Adası: Türkiye’ye en yakın Yunan adası olan bu güzel adaya kapı vizesi ya da Şengen vizesi ile Kaş’tan feribot ile geçebilirsiniz.

İyi tatiller!

Rezervasyonlarım
Türkçe
Social Media
Favorilerim
    WhatsApp Destek!
    WHATSAPP
    ARA
    Müşteri Temsilcileri
    REZERVASYON OLUŞTUR
    Tarihler Müsait
    Giriş Saati :Çıkış Tarihi:
    ₺ 0 x 7 Gece₺ 0
    • Konaklama Süresi0 Gece
    • Konaklama Tutarı-
    • Elektrik Ücreti-
    • Temizlik Ücreti-
    • Ön Ödeme₺ 0
    • Girişte Yapılacak₺ 0
    • Toplam₺ 0
    UYGUNLUK TAKVİMİ
    Müsait
    Dolu
    Ödeme Bekliyor
    Giriş-Çıkış