Denizli'de Gezilecek Yerler - Nokta Villa
Denizli'de Gezilecek Yerler
24.05.2022 23:25:00
0 Görüntüleme

Denizli'de Gezilecek Yerler

Denizli Ege bölgesinin en meşhur turizm noktalarından birisidir. Her sene yerli ve yabancı on binlerce turistin uğrak noktalarındandır. Birçok tarihi ve turistik yerlerde keyifli günler geçirebilirsiniz.

1. PAMUKKALE TRAVERTENLERİ

Pamukkelede Türkiye'nin güneybatısında yer alan Denizli de doğal bir yerdir. Kent kaplıcaları ve akan sulardan kalan karbonat mineralleri terasları ve travertenleri kaplamaktadır.

2. HİERAPOLİS ANTİK KENTİ

Denizli'nin 18km kuzeyinde yer alıyor. "Holy City" kutsal kent olarak adlandırılıyor. Bergama krallarından II. Eumenes tarafından MÖ. II yy başlarında kurulmuş kurucusu Telephosun karısı Hieradan dolayı Hierapolis adını almış.
3. LAODİKYA ANTİK KENTİ
Denizli 6m kuzeyinde yer alıyor. Coğrafi açıdan Lykos ırmağının güneyine kurulmuş. Kentin adı kaynaklar da genelde "Lykos'un kıyısında ki Laodikeia'dır. MÖ. 261-263 yıllarında II. Antiokhos tarafından kurulmuş ve kente Antiokhos'un karısı Laodike'nin adı verilmiş.
4. KAKLIK MAĞARASI
Denizli Ankara yolunda yer alıyor. Denizli il merkezine 30km mesafede. Honoz ilçesinin Kaklık kasabasında.
5. KELOĞLAN MAĞARASI
Gelişmiş batı ülkeleri ve ABD de 18. Yy ortalarından beri mağaralar yurdumuzda 1970'ler den başta turizm olmak üzere çeşitli ekonomik amaçlar ile kullanılmış. Denizli il merkezine 60km mesafede. Toplam uzunluğu 145 m . Mağara da bol miktar da sarkıt, dikit, ütün, makarna sarkıtı ve örtü damlataşları bulunur.
6. ACIGÖL (ÇARDAK GÖLÜ)
Teknolojik oluşumlu bir göldür. Yüz ölçümü 41,34kilometre'dir. Çardak ilçesi – Afyon Dazkırı ilçesi arasındadır. Acı tuz gölü de denilen gölün rakımı 836 kilometre'dir.
7. SAKLI GÖL
Denizli'nin kuytu köşesinde adının da olduğu gibi saklı bir cennettir . Uzak olmasından dolayı insanların pek gitmediği bu yüzden de yüzyıllardır güzelliğini kaybetmeyen bir koydur.
8. YEŞİLDERE ŞELALESİ
55km yükseklikten dökülen bir şelaledir. Yeşillikler içinde kar beyazlığında akan suyu ile görenleri büyülüyor.
9. GÜNEY ŞELALESİ
Denizli ili Güney ilçesi Cinlere koyu sınırlarında yer alır. Güney ilçesinin yaklaşık 4km güney'inde Menderes Nehri'nin kenarındadır. Denizli ye 70km uzaklıkta gizli bir cennettir, SİT alanıdır.
10. KARAHAYIT KAPLICALARI
Suyun sıcaklığı 420 – 560 santigrat derece arasında değişmektedir. Sindirim, mide, bağırsak, karaciğer safra yolları gibi birçok rahatsızlığa iyi geldiği belirtirmektedir.
11. ÇAMLIK PARKI
Pamukkale üniversite Kampüsü ne bitişik olan Çamlık Orman İçi Dinlenme Yeri ‘ ne en önemli özelliklerinden biri de gece pikniği olanağıdır.
12. PAMUKKALE ARKEOLOJİ MÜZESİ
Hierapolis kentinin en büyük yapılarından biri olan Roma hamamı, 1984 yılından beri Hierapolis Arkeoloji Müzesi olarak hizmet vermektedir.
13. ATATÜRK EVİ ETNOGRAFYA MÜZESİ
Denizli, Saraylar Mahallesi 459 sokakta bulunmaktadır. Binanın yapılış tarihi hakkında kesin bir bilgi bulunmamaktadır.
14. APOLLON LAİRBENOS TAPINAĞI
Bir Anadolu Tanrısı olan Apollon Lairbenos'a adanmış olan bu kutsal alan, Menderes Nehri güney kıyısında Hierapolis'e 35km mesafede bugün Çal Ovası olarak adlandırılır. 1887 yılının Mayıs ayında araştırmacılar W.M Ramsay, D. G Hogarth ve H. A Brown tarafından tespit edilmiştir.
15. ALACAİN MAĞARASI
Alacain ören yerinde, kale, mağaralar ve nekropol bulunmaktadır. Nekropolde görülen mezar tipleri ise kayalara oyulmuş lahit tipi haline getirilmiştir.
16. TRİPOLİS ANTİK KENTİ
Denizli merkezine 40 km uzaklıkta ki Buldan ilçesi, Yenicekent Kasabası ile Menderes Nehri arasında ki yamaç üzerine kurulmuştur.
17. DENİZLİ UFO MÜZESİ
2002 yılında İstanbul da açılan Ufo Müzesi 2005 yılında buraya taşınmıştır. İl merkezinde ki bu müze 4. Uluslararası Ufo Müzesidir.
18. HONAZ DAĞI MİLLİ PARKI
Honaz ilçe sınırları dahilindedir. 21 Nisan 1995 tarihinde ilan edilmiştir. Honaz Dağı millî parkı denizli şehir merkezinin güneydoğusunda Ege ve Akdeniz bölgelerinde yer almaktadır.
19. PAMUKKALE NATURAL PARK
Pamukkale'nin doğa ile iç içe olduğu bu Natural Park, dinlenebileceğiniz, çay ve kahvaltı yapabileceğiniz güzel kafeteryaları yer almaktadır.
 

DENİZLİ KÜLTÜREL YEMEKLERİ

1. ANNE ELİ EV YEMEKLERİNDEN YEN BÖREĞİ
Yen böreği Denizli halkının sık tükettiği böreklerden birisidir. Yen böreği kıyma, pul biber, soğan, karabiber ve kimyon iç harcı hamuru için ise mısır unu ile yapılan bir börektir.
2. KEBAPÇI HALİL ALBAŞTAN KUYU KEBABI
Kuyu kebabı Denizli de çok tercih edilen yemek türlerinden birisidir. Kuyu içerisinde bulunan korların üzerine bakır bir tava içerisinde konularak pişirilir.
3. YAPRAK SARMA
Yaprak sarma Türkiye'nin her köşesinde sevilerek tüketilen yiyeceklerden birisidir. Fakat Denizli de kinin tadı bir başka güzel.
4. DENİZLİ ÇORBA VE IZGARA SALONU'NDAN ARABAŞI ÇORBASI
Arapaşı Denizli ilinin ziyaret edenlerin hemen hepsinin tadına bakmak istediği bir lezzettir. Tavşan eti ile hazırlanan arapaşı çorbası içerisinde hamur da bulunmaktadır.
5. ZEYTİNYAĞLI PATLICAN GÖMME
Hemen her evde pişen bir lezzettir. Közde pişirilen patlıcanların yanına limon tuz ve zeytinyağı eklenerek salataya dönüştürülen Zeytinyağlı Patlıcan Gömbe'si hem görüntü hem lezzeti ile oldukça sevilen bir lezzettir.
6. LEVENT BÖREKTEN KATMER
Türkiye'nin birçok farklı bölgesinde yapılan Levent börek katmer var ama Denizli de yapılanın tadı bir başka gerçekten. Un, soğan, susam ve peynir ile yapılan katmerler, her ne kadar klasik gözükse de Denizli usulü olan katmerin tadı denenmeye değer.
7. ÇİĞ DOLMA
Denizli de patlıcan yemekleri oldukça sık tüketilmektedir. Haşlanmış kuru patlıcanların içine dereotu, bulgur ve bol bol maydonoz yerleştirmesi ile yapılır.
8. SEKİ RESTORANT'TAN PATLICAN KAPAMA
Denizli de her evde yapılan lezzetlerden bir olan patlıcan kapama uzun uzun dilimlenen patlıcanların kızartılarak tencereye güzelce yayılır. Hemen ardından etler, domates, yeşilbiber ve pirinç tencere de ki patlıcanlara sarılır.
9. ÇAPUT AŞI
Denizli de ki yerli halkın vazgeçilmez yemeklerindendir. Kuzu eti, asma yaprağı, üzüm ve farklı baharatlar ile bulgurun karıştırıldığı bir lezzettir.
10. BİBER TATARİ
Denizli iline ait olan bu lezzet sıklıkla tüketilir. Süzme yoğurtun üzerine Denizli'nin Kale ilçesinden getirilen kızartılmış biberler ve patatesler dizilerek hazırlanır.
11. BALLI BÖREKTEN BÖRÜLCE BÖREĞİ
Denizli de sık tüketilen yemekler arasında börülce sıklıkla yer almaktadır. Bu yüzden börülce ile yapılan tarihler oldukça fazladır. Börülce böreği bir çay bardağı yağ ile beraber ufalanan yufkaların kızartılması ve haşlanmış börülcelerin üzerine eklenmesi ile yapılır.
12. CIZLAMA
Oldukça doyurucu bir lezzet olan cızlama, haşlandıktan sonra rendelen patateslerin hamur ile karıştırılarak ve üzerine kaymak sürülerek yapılır.
13. SUCUKLU UN KARIŞTIRMA
Tamamen Denizli ye özgü bir lezzet. Tavada kızartılan sucukların bir tabağa alınıp, aynı yağda kızartılan unun sucuk ile karıştırılması ile yapılır.
14. LOKANTA PAMİR'DEN CERPLERE
Tavukların önce haşlanıp sonra una batırılarak kızartılması ile hazırlanır. Haşlanmış tavuk suyuna salça eklenerek tavukla beraber fırına atılır.
15. PEKMEZLE KABAK AŞI
Denizli'nin en sevilen tatlarından biri olan kabak aşı ve kavrulan soğanların üzerine su ve pekmez ilave edilmesi ile yapılır. Bu karışım kaynatılır ve içine kabak doğranır.
16. HAMUR DOLMASI
Bir mantı türüdür. Hamur dolması içine kıyma ve kavurma konularak yapılır.
17. YOĞURTLU KÖFTE
Kıymadan yapılan küçük köftelerin fırında kızartıldıktan sonra üzerine pul biber ve yoğurtlu sos dökülerek servis edilir.
Rezervasyonlarım
Türkçe
Social Media
Favorilerim
    WhatsApp Destek!
    WHATSAPP
    ARA
    Müşteri Temsilcileri
    REZERVASYON OLUŞTUR
    Tarihler Müsait
    Giriş Saati :Çıkış Tarihi:
    ₺ 0 x 7 Gece₺ 0
    • Konaklama Süresi0 Gece
    • Konaklama Tutarı-
    • Elektrik Ücreti-
    • Temizlik Ücreti-
    • Ön Ödeme₺ 0
    • Girişte Yapılacak₺ 0
    • Toplam₺ 0
    UYGUNLUK TAKVİMİ
    Müsait
    Dolu
    Ödeme Bekliyor
    Giriş-Çıkış