Akdeniz
Akdeniz
30.03.2022 12:55:00
0 Görüntüleme

Akdeniz

AKDENİZ

Akdeniz Bölgesi, Ege Bölgesi ile birlikte turizm çeşitliliğinin en fazla olduğu bölgelerden biridir.

ANTALYA

Antalya, Türkiye’nin beşinci büyük kenti olup, dört mevsim turizm canlılığı olan ve Türkiye’nin turizminin başkenti olarak adlandırılan Akdeniz ve Türkiye’nin önemli bir kentidir.

Tarih boyunca birçok medeniyete ev sahipliği yapmış olan kent bu medeniyetlere ait birçok tarihi yapıyı bünyesinde barındırıyor. Antalya çevresinde olduğu kadar merkezinde de görülmesi gereken birçok yer var. Kaleiçi bu yerlerin en meşhuru. Kaleiçi,  Osmanlı konakları, yat limanı ve eğlence mekanlarıyla aynı zamanda yine Kale içinde bulunan Yivli Minare, Hıdırlık kulesi, Kesik minare, Karatay Medresesi, Şehzade Korkut Camisi ile kentin en önemli sembolü durumunda. Ayrıca Antalya’yı çevreleyen surların kapısı olan antik Hadrianus   kapısı’ da devasa yapısıyla Antalya’da görülmesi gereken yerlerden bir tanesi. Kentin simge yapılarından bir tanesi de merkezde bulunan Saat kulesi 1901 yılında 2.Abdulhamid döneminde inşa edilmiş ve bozulmadan günümüze kadar gelmiştir. Şimdi kısaca Antalya’nın tarihi ve turistik yerlerine kısaca bir göz atalım.

ALANYA

Alanya, Antalya’nın en önemli turistik ilçelerinin başında geliyor. Her yıl milyonlarca yerli ve yabancı turisti ağırlayan Alanya gezilip görülecek yerler bakımından da oldukça zengin. Alanya ‘da Alanya Kalesi, Kızıl Kule, Damlataş Mağarası, Kleopatra Plajı, Manavgat Şelalesi, Köprülü Kanyon görmeniz gereken en önemli yerler arasında.

Kızık Kule

Alanya’nın simge yapıları arasında yer alan Kızıl Kule 13. Yüzyılda 1.Alaaddin Keykubat tarafından yapılmıştır.

Alanya Kalesi

Alanya ve bölgenin en önemli tarihi yapıları arasında yer alır. Alanya kalesi de 1221 yılında 1.Alaaddin Keykubat tarafından yapılmıştır.

Damlataş Mağarası

Alanya ve bölgenin en biline mağaralarından biri olan Damlataş mağarasının en önemli özelliği Türkiye’nin turizme açılan ilk mağarası olması.

Kleopatra Plajı

Sadece Alanya ve Antalya’nın değil Tüm Akdeniz’ in en temiz ve bilinen plajlarından biridir. Kleopatra’nın bu plajda denize girdiği efsanesinden yola çıkarak bu ismi alan plaja uğramadan ve burada yüzmeden geçmeyin.

Manavgat Şelalesi

Manavgat Şelalesi güzelliği ile insanları büyüleyen Türkiye ve Dünya’da da bilinen şelalelerden biri olarak göze çarpıyor.

Köprülü Kanyon

Doğa sporları ve doğa yürüyüşleri yapmak için en ideal yerlerin başında gelen Köprülü Kanyon Türkiye’nin en uzun kanyonlarından birisidir. Gezi sırasında Roma kemerleri, köprüler, kaleler ve antik şehirleri görebilir, doğa yürüyüşü yaparken tarihin içinde de kısa bir gezinti yapabilirsiniz.

KEMER

Mavi bayraklı plajları ve beş yıldızlı otelleriyle Kemer’de önemli sayıda yerli ve yabancı turisti ağırlıyor. Gezi tekneleri ile Olympos, Çıralı, Adrasan, ve Tekirova koylarında denize girebilir, Olimpos Dağı’nın Dünya’ca ünlü sönmeyen ateşi Yanartaş’ı ziyaret edebilir, Olympos antik kenti ve Phaselis antik kentine yapacağınız gezilerle tarihi gözünüzde canlandırabilirsiniz.

KAŞ

Dünya turizminin en önemli tatil beldelerinden biri olan Kaş, aynı zamanda Dünya’nın önemli dalış noktalarından bir tanesi. Dünyaca ünlü Kaputaş plajı da mutlaka görülmesi gereken ve denize girilmesi gereken yerler arasında.

Patara Plajı

Antalya’nın Dünyaca ünlü bir diğer plajı adını yakınında bulunan Patara antik kentinden alan Patara plajıdır. Plaj uzun kumlu sahili ve antik kentiyle mutlaka görülmesi gereken bir yerdir. Plaj ayrıca Caretta Carettaların yumurtlama alanı olması nedeniyle ayrı bir öneme sahip.

Patara Antik Kenti

Kültür Bakanlığınca 2020 Patara yılı ilan edilen, Dünyaca ünlü Patara plajına adını veren Patara antik kenti Zafer takı, Korinth tapınağı, Vespasion hamamı ve limanını gezerken antik kentin büyüsüne kapılmamak elde değil.   

Aspendos

Antalya’nın Serik ilçesi Belkıs köyünde bulunan Aspendos Romalılar döneminde inşa edilmiştir. Türkiye’nin en çok bilinen antik yapılarından biri olan bu eşsiz yapıda günümüzde hala bazı etkinlikler düzenlenmektedir. 

Konyaaltı Plajı

Konyaaltı plajı Antalya merkezde bulunan Türkiye’nin en çok bilinen plajlarından bir tanesidir.

Adrasan

Adrasan temiz denizi ile ünlü, antik çağlardan beri teknelerin uğrak yerlerinden biri ve mutlaka uğramanız gereken bir plaj.

Ceneviz Koyu

Yat ve teknelerin en önemli dinlenme noktalarından bir tanesidir. Akdeniz’in en ünlü koylarından biri olan Ceneviz koyu görülmesi gereken yerlerden biri olarak göze çarpıyor.

KEKOVA

Su altı batık şehir kalıntıları ile bilinen dünyaca ünlü Kekova deniz içi ve deniz dışı tarihi kalıntıları ile yerli ve yabancı turistlerin büyük ilgisini çekiyor.

ÜÇAĞIZ KÖYÜ

Üçağız köyü Kekova’dan katılacağınız tekne turları ile uğramanız ve mutlaka görmeniz gereken yerlerin başında geliyor. Tekne ve yatların uğrak yeri olan köyde bulunan antik sur kalıntıları, tapınaklar, akropoller, lahitler, muhteşem mistik bir hava oluşturuyor.    

DEMRE

Demre tarihi 5.yüzyıla kadar uzanan pek çok tarihi eser bulunan Antalya’nın sakin kasabalarından bir tanesi. Noel Baba Kilisesi beldenin en bilinen yapısı ve Hristiyanlarca kutsal sayılıyor. 

SİDE

Antalya’nın ve Türkiye’nin en önemli antik kentlerinden birisi hiç şüphesiz Side Antik tarihi dokusu günümüze kadar korunmuş olan belde adeta büyük bir açık hava müzesi durumunda. Side de bulunan müze Roma dönemi bir hamam kompleksi içerisine yapılmış. Müzede Hitit, Roma, Bizans, Selçuklu ve Osmanlı dönemine ait birçok tarihi eser görebilirsiniz.

Side Apollon Tapınağı

Türkiye’nin en önemli ve ünlü antik yapılarından bir tanesi olan Apollon Tapınağı özellikle gün batımında ziyaretçilerine sunduğu muhteşem manzarasıyla simge haline gelmiş. Side ve Apollon Tapınağı Antalya’ya yolunuz düşerse mutlaka uğramanız gereken yerlerin başında geliyor.  

 

ADANA

Adana tarihi mekanları ve doğal güzellikleriyle Akdeniz bölgesinin önemli şehirlerinden bir tanesidir. Taş köprü, Saat Kulesi, Yaylaları ve plajları görülmesi gereken önemli güzellikleridir. Gelin kısaca bahsettiğimiz güzelliklere bir göz atalım.

Kapıkaya Kanyonu ve Varda Köprüsü

Seyhan nehri üzerinde bulunan Kapıkaya kanyonu doğa yürüyüşü yapmak isteyenler için eşsiz bir yer. Ayrıca ünlü Varda köprüsü de Kapıkaya kanyonu sınırları içerisinde bulunuyor.

Adana Ulu Cami

Adana Ulu Cami 1600 yılında inşa edilmiş ve hala ibadet edilen Osmanlı dönemi mimari özelliklerini taşıyan bir camidir.

Anavarza Antik Kenti

Kilikya Krallığı dönemi antik şehirlerindendir.

Yılan Kale

Bizans döneminde inşa edilmiş olan kale Adana’ya yolunuz düşerse görmeniz gereke yapılardan biri olarak göze çarpıyor.

Kazancılar Çarşısı

Geçmişi 16.yüzyıla kadar giden Kazancılar Çarşısında el ustalığının en güzel örnekleri sergileniyor.  Çarşı aynı zamanda Adana’nın görülmesi gereken yerlerinin başında geliyor.

Büyük Saat Kulesi

Kentin en önemli simgelerinden biri olan Büyük Saat Kulesi 1882 yılında inşa edilmiş. 32 metrelik uzunluğa sahip olan Büyük saat Kulesi Türkiye’nin en uzun saat kulesi olma özelliğini taşıyor.

Taş Köprü

Kentin bir diğer önemli simgesi konumunda olan yapı 117-138 yılları arasında Roma döneminde İmparator Hadrian tarafından yaptırılmıştır. Köprü aynı zamanda mutlaka görülmesi gereken yerler arasındadır.  

 

BURDUR

Burdur gezi ve doğa yürüyüşleri için ideal şehirlerimizden bir tanesidir. Görülmesi gereken yerler arasında Salda gölü, Lavanta deresi, İn suyu mağarası, Kibyra Antik kenti, Sagalossos Antik kenti, Susuz Kervansarayı bulunuyor.

Salda Gölü

Sadece Burdur’da değil, Türkiye’de görülecek yerler arasında ilk sıralarda yer alan Salda gölü Türkiye’nin Maldivleri olarak da adlandırılır. Turkuaz rengi suyu ile ziyaretçilerini büyülüyor.

İn suyu Mağarası

Ülke turizmine açılan ilk mağaralardan biri olan in suyu mağarası 597 metre uzunluğunda.

Sagalassos Antik Kenti

Unesco Dünya Kültür Mirası aday listesinde bulunan Sagalassos Antik kenti yaklaşık 1200 yıllık bir geçmişe sahip.

Kibyra Antik Kenti

Geçmişi milattan önce 300 yıllara kadar giden Kibyra antik kenti ve tiyatrosu Dünya’da ilk mermer üzerine işlemeli Medusa tasvirinin burada olması ile ünlüdür.

Susuz Kervansaray

Anadolu Selçuklu devleti zamanında yapılan Kervansaray Anadolu Selçuklu mimarisinin en güzel örneklerini günümüze kadar taşımıştır.

Akça köy Lavanta Deresi

Akça köy Lavanta deresi ülkemizin en büyük Lavanta derelerinden bir tanesidir. Uçsuz bucaksız gibi görünen dere ziyaretçilerine müthiş bir görsel şölen sunuyor.

Burdur Saat Kulesi

1830 yılında inşa edilen saat kulesi kentin simgelerinden bir tanesidir.

Ulu Cami

1300 yılında yapılan cami Selçuklu mimarisinin tüm güzelliklerini yansıtır ve şehrin diğer bir simgesidir.

HATAY

Günümüze kadar birçok medeniyete ev sahipliği yapmış olan Hatay bu özelliğinden dolayı birçok gezilecek yer seçeneği sunuyor.

Hatay Arkeoloji Müzesi

3500 yıllık tonlarca ağırlığa sahip mozaiklerin sergilendiği müze Dünya’nın en büyük mozaik müzesi olma özelliğine sahip olup, Hatay’da mutlaka görülmesi gereken yerlerdendir.

Harbiye Şelaleleri

Harbiye Şelaleleri mesire alanında piknik yapabilir ya da çevrede bulunan restoranlardan faydalanabilir günün yorgunluğunu atabilirsiniz.

St. Pierre Kilisesi

Hz. İsa’nın on iki havarisinden biri olan Aziz Petrus’ un vaaz verdiği kilise olan St. Pierre Kilisesi Hristiyan dünyası’ nın ilk kilisesi olması bakımından Hristiyanlarca önemli bir yapıdır.

Sokullu Mehmet Paşa Külliyesi

1574 yılına Sokullu Mehmet Paşa tarafından Mimar Sinan’ a yaptırılan külliye, hamam, kervansaray, medrese ve camiler bulunmaktadır.

Titus Tüneli ve Beşikli Mağara

Hatay’ın Samandağ ilçesinde bulunan ve Dünya’nın en uzun tünellerinden biri olan Titus tüneli 1300 metre uzunluğunda olup, eski Roma mezarlarının bulunduğu yer olan Beşikli mağara ile yan yanadır.

Hatay Ulu Cami

Hatay ili ve çevre camilerinin en eskisi ve en büyüğü olma özelliğine sahip olan Hatay Ulu Cami 16.yüzyılda yapılmıştır ve hala ibadet edilebilmektedir.

Meryem Ana Havuzu

Hatay’ın Arsuz ilçesinde bulunan ve aslında bir göl olan Meryem Ana havuzu Hatay’da görmeniz gereken yerlerin başında gelen Meryem Ana havuzu hikayesi kısaca şöyle. Rivayete göre Meryem Ana yaptığı bir yolculuk sırasında buradaki göle giriyor ve göle Meryem Ana havuzu denmeye başlıyor.

İssos Antik Kenti

Hatay’ın Erzin ilçesinde bulunan İssos antik kenti Roma dönemi izlerini taşımakla beraber geçmişi milattan önce 3000 yılına kadar gider.

 

Habib-i Neccar Cami    

Hatay ili merkezinde bulunan cami Anadolu’da yapılmış olan ilk cami olması nedeniyle tarihi bir öneme sahip. Roma dönemi bir tapınağın üzerine inşa edilen cami Hatay’da görülmesi gereken yerler arasındadır.

Musa Ağacı

Hatay’ın Samandağ ilçesinde bulunan Musa ağacı 2000 yıllık bir ağaç olup günümüzde koruma altına alınmıştır.

Antakya Sinagogu

Birçok kültürü bir arada yansıtan Hatay bu yüzden Türkiye’nin önemli şehirlerindendir. Bu özelliğinin bir örneği olan Antakya Sinagogu 270 yıllık geçmişiyle Musevilerin hala ibadetlerini yapabildikleri bir yer olarak göze çarpıyor.

Kanuni Sultan Süleyman Cami

1551 yılında Kanuni Sultan Süleyman döneminde yaptırılan cami Hatay’ın Belen ilçesinde bulunmaktadır.

ISPARTA

Isparta doğal güzellikleri ve Dünyaca ünlü gülleri ile her yıl önemli miktarda ziyaretçi ağırlayan bir ilimizdir. Zindan adası, Yaka Kanyonu, Aziz Paul yolu, Melikler yaylası, Gölcük tabiat parkı, Kızıldağ milli parkı, Davraz dağı görülmesi gereken yerler arsında bulunmaktadır.

Davraz Dağı

Türkiye’nin kış turizmi ve Doğa turizmi açısından en önemli dağlarından biri olan Davraz dağı, kayak pistleri ve kamp yerleriyle ziyaretçilerine birçok seçenek sunmaktadır.

Melikler Yaylası

Dağcılık sporu ile uğraşan insanların kamp yaptıkları ve her yıl mayıs ve haziran ayında dağcılık şenlikleri düzenledikleri Melikler yaylası Isparta’nın Yenişarbademli ilçesi sınırları içerisinde bulunmaktadır.

Gölcük tabiat Parkı

Isparta’nın en popüler gezi ve doğa yürüyüş alanı olan Gölcük Tabiat Parkı Isparta iline  10 km uzaklıkta bulunan Isparta’nın doğa harikası  yerlerinden biridir.

Kızıldağ Milli Parkı

Isparta’nın Şarkikaraağaç ilçesine 5 km uzaklıkta bulunan Kızıldağ milli parkı Isparta’nın en güzel kamp, tırmanma ve doğa yürüyüşü yapılacak yerleri arasındadır.

Kovada Gölü Milli Parkı

Isparta’nın Eğirdir ilçesine 29 km uzaklıktaki Kovada gölü kenarında bulunan milli park müthiş bir huzur vermesinin yanı sıra her mevsim farklı renkte bulunan bitki örtüsüyle ziyaretçilerine müthiş bir görsel şölen sunuyor.

Zindan Mağarası

Isparta’nın Aksu ilçesinde bulunan Zindan mağarasında bulunan yunus ve uçan erkek motiflerinin yanı sıra kalsit kristalleri de görülmeye değerdir.

MERSİN

Akdeniz’in turizm ve ticaret açısından önemli bir ili olan Mersin, Kızkalesi, Adam kayalar, Yedi uyurlar, Cennet Cehennem obrukları, Meryem Ana Kilisesi, Zeus Tapınağı siz ziyaretçilerini bekliyor.

Kızkalesi

Mersin’in Erdemli ilçesinde bulunan Kızkalesi bölgenin en bilinen turistik yerlerinden bir tanesi olup, kentin simgesi durumundadır. Geçmişi milattan önce 4.yüzyıla kadar dayanır.

Adem kayalar

Yine Erdemli ilçesinde şeytan deresi vadisinde bulunan kayalara oyulmuş olan 12 kabartmadan meydana gelmiştir. 4 kadın, 11 erkek, 2 çocuk, 1 dağ keçisi ve Roma kartalı figürü bulunan yapı görülmesi gereken bir yer olup, geçmişi milattan önce 3.yüzyıla kadar gitmektedir.

Ashabı Kehf  ( yedi uyurlar)

Kutsal kitabımız Kuran-ı Kerim’in Kehf suresinde konusu geçen mağara olduğuna inanılan yer, hem Müslümanlar hem de Hristiyanlarca kutsal sayılan bir yer.

Cennet – Cehennem Obrukları

Mersin’in Silifke ilçesinde bulunan derinliği 70 metre olan obruklardan biri, yeşil yapısı olması nedeniyle cennet obruğu adını almış. Diğer obruk 128 metre derinliği ve ürkütücü yapısıyla cehennem obruğu adını almış.

Meryem Ana Kilisesi

Cennet obruğunda bulunan geçmişi milattan önce 5.yüzyıla kadar giden kilise Paulus adında bir kişi tarafından yaptırılmıştır.

Zeus Tapınağı

Zeus tapınağı da cennet obruğunda bulunan, duvarlarında Roma döneminde görev almış 130 din adamının ismi yazılı olan bir tapınaktır.

OSMANİYE

Tarihte Pers, Roma, Hitit Selçuklu ve Osmanlı medeniyetlerinin egemenliğine giren kent bir çok tarihi yapıyı bünyesinde barındırıyor.

Kastabala Antik Kenti

Milattan önce 2000 yılına kadar giden bir geçmişi olan antik kentte tiyatro, kale, hamam gibi tarihi yapılar bulunmaktadır.

Toprakkale Kalesi

Osmaniye’nin Toprakkale ilçesi sınırları içerisinde bulunan, geçmişi milattan önce 2.yüzyıla kadar giden yapı günümüze kadar bozulmadan gelmiştir.

Karatepe Açık Hava Müzesi

Osmaniye’nin Kadirli ilçesi sınırları içerisinde bulunan müze, milattan önce 8.yüzyılda kale olarak yapılmıştır. Daha sonra müzeye çevrilen yapı Türkiye’nin ilk açık hava

Ala Cami

Osmaniye’nin Kadirli ilçesinde bulunan cami, Roma döneminde 2.yüzyılda manastır olarak inşa edilmiş daha sonra Dulkadiroğullarının bölgeye egemen olmasıyla 15.yüzyılda camiye çevrilmiştir. Roma, Bizans ve Osmanlı mimarisini bir arada barındıran cami Osmaniye’de gezilecek yerler arasında olup hala ibadete açıktır.

Enver-ül Hamit Cami

Şehir merkezinde bulunan cami 1890 yılında inşa edilmiş olup, günümüzde hala ibadete açıktır.

Gafarlı Taş Köprü

Osmaniye’nin Sumbaş ilçesi Gafarlı köyünde bulunan köprü 300 yıllık bir geçmişe sahip olup, Osmaniye’de görülmesi gereken yerler arsındadır.

Ağcabey Cami

Osmaniye’nin Bahçe ilçesinde bulunan cami 1489-1490 yılları arasında yaptırılmış olup, günümüzde hala ibadete açıktır.

Harun Reşid Kalesi

Osmaniye’nin Düziçi ilçesi Kurtlar köyünde bulunan kale 789 yılında Abbasi halifesi Harun Reşid döneminde yaptırılmıştır. Osmaniye’nin görülmeye değer yerlerinden bir tanesidir.

Çem Kalesi

Osmaniye ili Kadirli ilçesinde bulunan Çem kalesinin Abbasi döneminde yapıldığı tahmin ediliyor. En dikkat çeken özelliği kalenin üzerinde bulunan aslan figürleridir.

 

Rezervasyonlarım
Türkçe
Social Media
Favorilerim
    WhatsApp Destek!
    WHATSAPP
    ARA
    Müşteri Temsilcileri
    REZERVASYON OLUŞTUR
    Tarihler Müsait
    Giriş Saati :Çıkış Tarihi:
    ₺ 0 x 7 Gece₺ 0
    • Konaklama Süresi0 Gece
    • Konaklama Tutarı-
    • Elektrik Ücreti-
    • Temizlik Ücreti-
    • Ön Ödeme₺ 0
    • Girişte Yapılacak₺ 0
    • Toplam₺ 0
    UYGUNLUK TAKVİMİ
    Müsait
    Dolu
    Ödeme Bekliyor
    Giriş-Çıkış