Fethiyede Nerelere Gidebilirsiniz ?
Fethiye'de gezilecek yerler
8.11.2021 09:45:00
0 Görüntüleme

Fethiye'de gezilecek yerler

TATİLİNİZ BOYUNCA YAPABİLECEKLERİNİZ.

Bölgede rahıtlıkla yapabileceğiniz aktiviteler;

*   Yamaç Paraşütü

Deniz, plaj, oteller, barlar, publar, festivaller ve spor, hepsi bir arada. Ayrıca Blue Lagoon olarak da dünya çapında tanınmaktadır. Yılda iki festival düzenlenen ve dünyanın dört bir yanından gelen paraşütçülerin tüm becerilerini gösterdiği yamaç paraşütü mekanı. Evet, Ölüdeniz’den bahsediyoruz.

Yamaç paraşütü ya da uçma hissini tarif etmek kolay değil, fakat Nokta Villa ailesi olarak  7’den 70’e herkesin hayatında en az bir kez tatması gereken bir deneyim diyebiliriz.

Yamaç paraşütü çok extreme bir spor değildir. Aslında öğrenmesi oldukça kolay spor dallarından biridir. Bunu havada gezmek ve manzaranın tadını çıkarmak olarak düşünebilirsiniz. Deneyimli pilotlarla, Babadağ’ın 1600mt’lik (hava koşullarına bağlı olarak 1900mt) tepesinden başlayarak kumsala doğru yavaş ve çok keyifli bir inişle tamamlanır.

İnanın çevredeki panaromik manzaraya bayılacaksınız. Uçuşunuzun videosu ve bir çok fotoğrafı isteğe bağlı olarak size sunulacaktır.

.Bu “hayatta en az bir kez denemeniz gereken bir deneyim”dir.

 

*  Tekne Turları

Farklı koylar ve plajlarda gezeceğiniz, daha önce görmediğiniz yerler göreceğiniz bir tekne turu arıyorsanız Nokta Villa ailesi olarak  Ölüdeniz Tekne Turunu mutlaka denemenizi tavsiye ediyoruz

tekne turları genelde  boyunca 5 veya 6 noktada duruyorlar  ve bu yerlerin bazılarına yalnızca tekne ile ulaşılabiliyor. Duraklarından biri dünyaca ünlü Kelebekler Vadisi yolu üzerindeki Mavi Mağara olacak. Mavi Mağara yüzmek ve şnorkel ile su altını incelemek için muhteşem bir noktadır. Mavi mağara turkuaz kristal suları olan doğal bir mağaradır. Bir sonraki durak genellikle  ünlü Kelebekler Vadisi.Nokta Villa ailesi olarak Tekneden ayrılıp vadide kısa bir yürüyüş yapmanızı ve şelaleyi ziyaret etmenizi tavsiye ediyoruz  . Burada aynı zamanda yüzme molası da veriliyor. Eğer şanslı gününüzde iseniz vadiye adını veren kelebekleri görebilirsiniz. Bu şaşırtıcı vadide yüzlerce farklı kelebek türü vardır. Yüzmeyi tercih ederseniz, Kelebekler Vadisi'nin kumlu plajı sizi bekliyor.

Daha sonra genellikle , tarihi kilise ve kalıntıları olan St. Nicholas Adası'na doğru yola çıkılır. Bu ada St. Nicholas'ın ya da herkesin bildiği gibi "Noel Baba" nın evi olarak olarak bilinir. Burada mükemmel bir su sizi şnorkelle dolaşmaya davet edecek. Adanın etrafından çıkan taze su kaynakları vardır, bu nedenle suyun bazı noktalarının ferahlatıcı olduğunu hissedebilirsiniz.

Ölüdeniz'e dönerken farklı koyları ve Ölüdeniz'in muhteşem manzarasının tadını çıkarın . Teknelerde  balık veya tavuk, makarna veya pilav, salata, mezeler ve taze meyveler içeren öğle yemeği sunulur .

* Kültürel Turlar

Nokta Villa ailesi olarak görmeden gitmenize gönlümüzün razı gelmeyeceği yerler var Saklıkent vadisi ve Tlos antik kenti ile Yakapark Doğa Parkı bunlara en güzel örnekler  

Yerleşimi yaklaşık 4000 yıl öncesine giden bir Likya kenti Tlos'un kalıntılarını göreceksiniz. Yıkık durumda olan Tlos kenti için tarihçi ve arkeologlar Likya'nın en önemli dini kentlerinden biri olduğunu söylemektedir. Kentin yerleşimi tepelerdedir ve mitolojide kral Bellerophon'un Uçan Atı Pegasus ile Tlos'da yaşadığına inanılır. Bellerophon'un kral mezarı Likya vatandaşlarına tahsis edilen mezarlıkta bulunmaktadır.

Tlos'un mistik havasından sonra, havuzlu bahçeler ve geleneksel restoranlar ile dolu el yapımı cennet olan Yaka köyüne mutlaka ugramanızı tavsiye ederiz. Alabalığı Tazeyken denemelisiniz:)

Ve ünlü vadi! Saklıkent! Saklıkent vadisi, Avrupa'daki ikinci en uzun boğazdır. Suya girmeden önce sizi uyarmalıyız gercekten soğuk, kanyonun doğal kaynak suyu 0 dereceye yakın bir soğukluktadır. Suya atlayabilir, kanyonu kendiniz veya özel bir rehberle keşfedebilirsiniz. Su sizin için çok soğuksa nehir kenarındaki kafelerde çay / kahve içerekte rahatlayıp keyifli vakit geçirebilirsiniz. Tabi soğuk bir bira da çok iyi olabilir!

*  Şehir gezileri

Salı günleri kurulan pazarı gezmek Fethiye tatiliniz için olmazsa olmazdır. Fethiye’de yetiştirilen taze meyve ve sebzeler, el yapımı hediyelik eşyalar, taze yapılmış gözleme ve sandviçler, çok ucuz tekstil ürünleri ve daha fazlasını bu markette bulabilirsiniz. Fethiye’nin ünlü doğal pazarına gidiyoruz.  burada bazı satıcıların kendi ürünlerini almanız için ısrar ettiğini göreceksiniz. Eğer ilgilenmiyorsanız sadece teşekkür edip uzaklaşabilirsiniz.

 

Kayaköy (Ghost Town),  yıllar önce terkedilen Yunan tarzı evlerle doludur. Bütün boş evler, kilise, okul ve diğer pek çok yapı uzun süredir kullanılmamaktadır. Kayaköy'de yapacağınız yürüyüş ile eski yaşamı ve tarihi keşfedeceğiz. Kasaba, mübadele döneminde evlerini terk eden Yunanların yaşadığı bir yerdi. Yer değişimi sonrası buradaki Yunanlar kendi ülkelerine Yunanistandaki Türkler de Türkiye’ye dönmüştür.Buram Buram tarih kokan bu bölgede  eski yapıların keyfini çıkarıp, çam ağaçlarının taze kokusu ile nefes aldıktan sonra köy kahvesine uğrayıp közde yada kumda pişirilen türk kahvelerinizi yudumlarken Nokta Villa ailesini de hatırlarsanız seviniriz.

Rezervasyonlarım
Türkçe
Social Media
Favorilerim
    WhatsApp Destek!
    WHATSAPP
    ARA
    Müşteri Temsilcileri
    REZERVASYON OLUŞTUR
    Tarihler Müsait
    Giriş Saati :Çıkış Tarihi:
    ₺ 0 x 7 Gece₺ 0
    • Konaklama Süresi0 Gece
    • Konaklama Tutarı-
    • Elektrik Ücreti-
    • Temizlik Ücreti-
    • Ön Ödeme₺ 0
    • Girişte Yapılacak₺ 0
    • Toplam₺ 0
    UYGUNLUK TAKVİMİ
    Müsait
    Dolu
    Ödeme Bekliyor
    Giriş-Çıkış