Batı Karadeniz`de Gezilecek Yerler - Noktavilla
Batı Karadeniz`de Gezilecek Yerler
8.08.2022 11:00:00
0 Görüntüleme

Batı Karadeniz`de Gezilecek Yerler

KARADENİZ BÖLGESİ

Türkiye’de en çok ili barındıran Karadeniz Bölgesi, bu özelliğinden dolayı Batı Karadeniz, Orta Karadeniz ve Doğu Karadeniz Bölgesi olmak üzere üç bölüme ayrılmıştır.

BATI KARADENİZ BÖLGESİ

Düzce

Küçük bir şehir olan Düzce, gezilecek yerler bakımdan birçok seçenek sunmaktadır.

Pürenli Yaylası

Düzce’nin Gölyaka ilçesinde bulunan Pürenli yaylası, Düzce’ye yaklaşık 24 km mesafededir. 1400 metre yüksekliği bulunan Pürenli yaylası, farklı renklere sahip çiçekler ve muhteşem doğası ile Düzce’de gezilecek yerler arasındadır.

Melen Çayı

Düzce’nin Yığılca ilçesinden doğan Melen Çayı, ziyaretçilerine sunduğu görsel şölenin yanında, rafting yapmak isteyenler için tercih edilen yerler arasında bulunuyor.

Efteni Gölü

Düzce’nin Aydınpınar ilçesinde bulunan Efteni Gölü, 150 adet farklı kuş türüne ev sahipliği yapmasının yanı sıra, tertemiz doğası ile de Düzce’de gezilecek yerler arasındadır.

Ceneviz Kalesi

Düzce’ye bağlı Akçakoca ilçesinde bulunan ve Cenevizliler tarafından yapılan kale, bölgeye hâkim bir tepe üzerinde konumlanmıştır ve ziyaretçilerine çok güzel bir manzara sunmaktadır.

Kurugöl Kanyonu

Düzce’ye bağlı Akçakoca ilçesine bağlı Kurugöl köyünde bulunan kanyon, doğaseverler için gezi rehberi eşliğinde keşfe çıkmak için gezilip görülmesi gereken yerlerden biridir.

Orhangazi Cami

Osmanlı Devleti’nin kurucusu Osman Gazi’nin oğlu Orhan Gazi’nin Düzce’de konakladığı sırada yaptırdığı cami 1323 yılında yapılmış olup, 2007 yılında restore edilmiştir.

Odayer Yaylası

Düzce’nin Çınardüzü köyünde bulunan yayla özellikle foto safari, kamp, trekking, dağ bisikleti, olta balıkçılığı ve safari gibi aktiviteler yapılabildiği, asırlık çınar ağaçları ve muhteşem doğal güzelliklerini bünyesinde barındıran yerlerden biridir.

Torkul Göleti ve Yaylası

Düzce’ye bağlı Uğur köyünde bulunan Torkul göleti ve yaylasında kamp, olta balıkçılığı, piknik, foto-safarinin yanı sıra yaylalarında bulunan 6 km’lik trekking parkuru ile Düzce’de gezilecek yerler arasında ilk sıralarda bulunmaktadır.

Harmankaya Şelalesi

Düzce’nin Cumayeri ilçesine bağlı Harmankaya köyünde bulunan şelale, foto-safari, kamp, rafting ve trekking gibi aktivitelerin yapılabildiği, eşsiz güzelliklere sahip, zengin doğasıyla gezilip görülmesi gereken yerler arasındadır.

BOLU

Abant Gölü ve Tabiat Parkı

Bolu ilinin kartpostallara benzeyene muhteşem doğasıyla en bilinen yerlerinin başında gelen Abant gölü, her yıl günlük ve konaklama yapmak amacıyla gelen binlerce turisti ağırlamaktadır.

Gölcük Tabiat Parkı

Bolu’nun Mesiciler köyünde bulunan aynı zamanda milli park olan Gölcük milli parkı, Bolu’nun mutlaka gezilip görülecek bir başka doğa harikalarından bir tanesidir. Günlük olarak ziyaretin yanı sıra konaklama yapmak isterseniz önceden rezervasyon yaptırmak kaydıyla bungalov evlerde konaklama da yapabilirsiniz. Geniş muhteşem arazide yürüyüş yapabilir, uzun parkurlarda bisiklete binebilirsiniz.

Yedigöller Milli Parkı

Bolu’nun bir diğer milli park statüsündeki yerlerinden biri olan Yedigöller milli parkı, Büyük göl, Küçük göl, Serin göl, Derin göl, İnce göl, Nazlı göl ve Sazlı göl olmak üzere 7 gölü barındırmaktadır. Bolu’da mutlaka görülmesi gereken yerler arasındadır.

Kartalkaya Kayak Merkezi

Köroğlu dağlarının eteklerinde bulunan Kartalkaya Kayak Merkezi, Türkiye’den ve Bolu’dan her kış milyonlarca kişiyi ağırlıyor. Kış turizminin en önemli merkezlerinden biri olan Kartalkaya Bolu’da mutlaka gidilmesi gereken yerler arasında yer alıyor.

Akkaya Travertenleri

Bolu’nun Çepni köyünde bulunan Akkaya travertenleri, Pamukkale travertenlerine olan benzerliğiyle ilgi gören Akkaya travertenleri dinlenmek, serinlemek ve piknik yapmak isteyenlerin tercih ettiği yerler arasında bulunuyor.

Zafer Kulesi

Bolu’nun Göynük ilçesinde bulunan Zafer kulesi, Bolu’nun ilk kaymakamı Hurşit bey tarafından yaptırılmış olup, cumhuriyet dönemi önemli eserlerindendir. 3 katlı ve ahşaptan yapılan kule, turistik açıdan görülmesi gereken bir yapıdır.

Gazi Süleyman Paşa Cami

Orhangazi’nin oğlu Süleyman paşa tarafından 1331 yılında yapıma başlanıp 1335 yılında tamamlanan cami zaman zaman çeşitli restorasyon çalışmaları yapılarak günümüze kadar gelmiştir.

ZONGULDAK

Maden şehri olarak bilinen Zonguldak aynı zamanda turizm alanında gezilip görülmesi gereken yerlerden biridir.

Gökgöl Mağarası

Zonguldak iline yaklaşık 20 km mesafede olan mağaranın içerisindeki sıcaklığın ve nem oranının sık sık değişmesinden dolayı astım hastalıklarına iyi geldiği bilinmektedir.

Cehennem ağzı Mağaraları

Cehennem ağzı mağaraları yan yana üç sıralı mağaradan oluşur. Birinci mağarada yer geometrik şekilli mozaiklerle döşeliyken ikinci bölümün duvarının önünde sıralı basamaklar bulunur. İkinci mağara halk arasında Koca Yusuf mağarası olarak bilinir.

Zonguldak Maden Müzesi

Zonguldak iline 3 km mesafede bulunan müze Zonguldak’ın en önemli noktalarından biridir. Müzede taşkömürü madenciliğinin izleri yansıtılmıştır. Aynı zamanda müzede fuaye, teşhir salonları, toplantı salonu, depolar ve idari birimler bulunmaktadır.

Deniz Feneri

1908 yılında yapılan deniz feneri Zonguldak’ın en bilinen yerlerinden biridir.

Göldağı Tabiat Parkı

Zonguldak’a yaklaşık 25 km uzaklıkta bulunan Göldağı tabiat parkı doğa yürüyüşleri, kamp, piknik ve trekking gibi aktiviteleri yapabileceğiniz, muazzam bir manzarası olan Zonguldak’ta mutlaka görülmesi gereken bir yer.

Veyisoğlu Köyü Anıt Ağacı

Zonguldak’ın Gökçebey ilçesine bağlı Veyisoğlu köyünde bulunan anıt ağaç, il merkezine yaklaşık 50 km mesafededir. Koruma altında bulunan ağacın yaklaşık 500 yıllık olduğu tahmin ediliyor. Anıt ağacın bulunduğu yerde fotoğraf çektirebilir, etrafında bulunan mesire yerlerinde piknik yapabilir ve doğa yürüyüşlerine çıkabilirsiniz.

Filyos Kalesi

Roma döneminde yapıldığı düşünülen kale, yapımında iri büyük taşlar kullanıldığı için heybetli bir görünüme sahip. Kalede Roma dönemine ait kule kalıntıları, mermer sütun ve taş kaideler, lahitler, mermer yazıtlı levhalar ve tuğla mezarlar bulunmaktadır. Kale 2003 yılında restore edilmiştir.  

KARABÜK

Batı Karadeniz bölgesinde bulunan bir diğer ilimiz olan Karabük başta Safranbolu olmak üzere gezilecek birçok seçenek sunmaktadır.

Safranbolu Evleri

19.yüzyıl Osmanlı mimarisinin en güzel örneklerini yansıtan Safranbolu evleri, rivayete göre yapımında yumurta akı kullanılmasından dolayı günümüze kadar bozulmadan gelmiştir. 1994 yılında Unesco tarafından Dünya Kültür Mirası listesine eklenerek koruma altına alınan evlerden bazıları günümüzde otele çevrilmiştir. Safranbolu, Karabük gezisinde gezilip görülecek yerlerin başında gelmektedir.

Yenice Ormanları

Adeta bir kartpostalı andıran muhteşem görüntüsüyle Yenice ormanları, her mevsim gezilecek yerlerden bir tanesidir. Ormanda 15 adet yürüyüş alanı, 7 adet bisiklet parkuru ve 5 adet te kamp yeri bulunmaktadır.

Yörük Köyü

Safranbolu’nun küçük bir kopyasını andıran Yörük köyü 1997 yılında koruma altına alınarak sit alanı ilan edilmiştir. Köyün en eski evleri olan 450 yıllık Onbaşıgil evi ve 300 yıllık Sipahioğlu konağı görülecek yerler arasındadır.

Mencilis Mağarası

150 basamaklı bir merdivenle ulaşılabilen mağaraya ulaştığınızda gördüğünüz manzara karşısında çektiğiniz zahmeti bir anda unutuyorsunuz. Yürüyüş yolları ışıklandırılan mağarada birbirinden güzel sarkıt, dikit, duvar ve sütunları görmeniz mümkün.

Hadrianapolis Antik Kenti

Milattan önce 320 yılında kurulan şehre ilk yerleşim Hititler tarafından yapılmıştır. Fakat kent en parlak dönemlerini Romalılar döneminde yaşamıştır. Antik kentte saray merdiveni, hamam kalıntıları, Roma mezarları ve mahzenler vardır.

Safranbolu Yemeniciler Çarşısı 

Geçmişi Osmanlı dönemine kadar uzanan çarşı birbirine bitişik 48 ahşap dükkândan oluşmaktadır.

Köprülü Mehmet Paşa Cami

Karabük’ün Safranbolu ilçesi Çeşme mahallesinde bulunan cami 1661 yılında Sadrazam Köprülü Mehmet paşa tarafından yaptırılmıştır. Günümüzde ibadete açıktır.

Tarihi Cinci Hamamı

Cinci Hüseyin hoca tarafından 1645 yılında yaptırılan hamamda günümüzde hala hizmet verilmektedir.

İzzet Paşa Cami

1794-1798 yılları arasında Sadrazam Safranbolulu İzzet Paşa tarafından yaptırılmıştır.

BARTIN

Tavşan Adası

Bartın’da gezilecek yerler arasında bulunan Tavşan adasında yaşayan tavşanların yanı sıra Cenevizlilerden kalma Bizans kilisesi ve manastır kalıntıları bulunmaktadır.

Küre Dağları Milli Parkı

Kanyonları, şelaleleri, düdenleri, ormanları ve mağaralarıyla Küre Dağları, barındırdığı 129 kuş, 40 memeli hayvan türü, biri dünya çapında olmak üzere 27 endemik bitkisiyle doğal güzelliklerini keşfedeceğiniz yerler arasında bulunmaktadır.

Direkli Kaya

Cenevizliler tarafından inşa edilen Direkli kaya, Bartın’ın Amasra ilçesinde şehrin en güzel manzarasına sahip olan bir yerdedir.

Kuş Kayası Yol Anıtı

Bartın’ın Amasra ilçesine 4 km mesafede bulunan anıtın Dünya’da bir örneği daha yoktur. Kaya üzerinde bulunan insan ve kartal heykelleri görülmeye değerdir.

Fatih Cami

İlk olarak 9.yüzyılda Bizans kilisesi olarak inşa edilmiştir. Fatih Sultan Mehmet’in bölgeyi fethetmesiyle 1460 yılında camiye çevrilmiştir. Camide cuma namazlarında ve bayram namazlarında kılıç çekme geleneği hala devam ettirilmektedir.

Kemere Köprüsü

Roma dönemine ait olan köprü Amasra’da Sormagil ve Boztepe mahallelerini birbirine bağlar. Yakın zamanda restorasyon çalışmaları yapılan köprü hala aktif olarak kullanılmaktadır.

Amasra Kalesi

Roma dönemine ait olan kale çeşitli onarımlar geçirerek günümüze kadar gelebilmiştir.

Ağlayan Ağaç

Bartın’ın Amasra ilçesinde bulunan Selvi ağacı olan ağlayan ağaç Karadeniz iklimi nem oranına bağlı olarak yapraklarında oluşan damla çiselemesi nedeniyle bu ismi almıştır. Ağaç yaklaşık olarak 300-350 yaşındadır.

KASTAMONU

Valla Kanyonu

Türkiye’de geçilmesi en zor kanyonlardan biri olan Valla kanyonu yırtıcı yabani hayvanların yaşadığı, sarp kayalıklardan olduğu bir yerdir. Seyir terasından kanyonun muhteşem manzarasını doyasıya seyredebilirsiniz.

Kastamonu Kalesi

2.yüzyılda Bizanslılar tarafından yapılan Kale’ye Candaroğulları ve Osmanlılar döneminde kale ve burçlar eklenmiştir. Kale Kastamonu’nun simgesi durumundadır.

Saat Kulesi

1885 yılında Abdurrahman Paşa tarafından yaptırılan saat kulesi 2002 yılında restorasyona uğramıştır.

Kerempe Feneri

1884 yılından beri kullanımda olan kerempe feneri, Kurtuluş savaşında cephane taşıyan takalara dalgalarla mücadele etmeleri için cesaret vermiştir.

Pompeipolis Antik Kenti

Milattan önce 64 yılında inşa edilen antik kent Kastamonu’nun tarihi açıdan önemli noktalarından bir tanesidir.

Nasurullah Cami

Kastamonu merkezde bulunan ve 1506 yılında inşa edilen caminin en önemli özelliği Osmanlı döneminde Kastamonu’da yapılan ilk cami olması ve Mehmet Akif Ersoy’un İstiklal Marşını ilk defa bu camide okumasıdır.

 

Rezervasyonlarım
Türkçe
Social Media
Favorilerim
    WhatsApp Destek!
    WHATSAPP
    ARA
    Müşteri Temsilcileri
    REZERVASYON OLUŞTUR
    Tarihler Müsait
    Giriş Saati :Çıkış Tarihi:
    ₺ 0 x 7 Gece₺ 0
    • Konaklama Süresi0 Gece
    • Konaklama Tutarı-
    • Elektrik Ücreti-
    • Temizlik Ücreti-
    • Ön Ödeme₺ 0
    • Girişte Yapılacak₺ 0
    • Toplam₺ 0
    UYGUNLUK TAKVİMİ
    Müsait
    Dolu
    Ödeme Bekliyor
    Giriş-Çıkış