Amerika`da Gezilecek Yerler - Noktavilla
Amerika`da Gezilecek Yerler
8.08.2022 12:20:00
0 Görüntüleme

Amerika`da Gezilecek Yerler

AMERİKA BİRLEŞİK DEVLETLERİ

Kanada ve Meksika arasında yer alan Amerika Birleşik Devletleri, federal anayasal cumhuriyet ile yönetilen bir ülkedir. Başkenti Washington, para birimi Amerikan Doları’dır. Resmi dili İngilizcedir fakat İngilizceden sonra en çok konuşulan dil İspanyolcadır. Türkiye ile ortalama 12 saat uzaklığındadır.

NÜFUS: 50 eyalet ve 1 federal bölgeden oluşan ülkedir. Nüfusun çoğunluğunu göçmenler oluşturur. Çin ve Hindistan’dan sonra Dünya’nın en kalabalık 3. ülkesidir. Dünya’nın en büyük ekonomisine sahip olan Amerika, kişi başına düşen gelirde de dünyanın en iyi 10 ülkesi arasındadır.

EKONOMİ: Dünya’nın en büyük petrol ve doğalgaz üreticisi olan Amerika köklü sanayi ve teknoloji alt yapısı ile imalat sektöründe dünyanın en büyük 2. ekonomisine sahiptir. Dünya’nın en büyük 500 şirketinden yaklaşık 128 tanesi Amerika’da yer almaktadır. Para birimi Dünya’nın en önemli rezerv para birimi olmasını sağlamıştır. Bunların yanında tarım ve hayvancılık sektöründe de Dünya’nın sayılı ülkelerinden biridir. Toprakların yarısı tarım arazisidir. İleri teknolojilerini tarım alanlarında da kullanarak yüksek verimliliğe ulaşan Amerika, ülkeyi en önemli tarım ihracatçılarından biri haline getirmiştir. Ülkede başlıca soya, pamuk, tütün, turunçgiller, pancar ve buğday yetiştirilmektedir.

İKLİM:Doğu ve Batı kıyılarına uzanan sıradağlar nedeniyle okyanusun etkisi iç kısımlara ulaşamaz ve bu nedenle kıyı şeritleri hariç ülkenin büyük bir bölümüne karasal iklim sahiptir. Ülkenin genelinde çok büyük sıcaklık farklılıkları bulunur. Kuzeyden gelen soğuk havanın etkisiyle kış ayları sert ve soğuk geçerken, güneyden gelen havanın etkisiyle yaz ayları sıcak ve kuraktır.

YEMEK KÜLTÜRÜ: Amerika denilince akla her ne kadar fast food gelse de çok farklı kültürleri bir arada bulundurduğundan renkli ve zengin bir yemek kültürü vardır. İki büyük okyanusa kıyısı olan bir ülke olduğu için çok zengin bir deniz mutfağı ürünleri vardır. Modern yemek anlayışının önemli bir merkezi haline gelen Amerika hazır ve dondurulmuş gıdaların tüketiminin çok fazla yapıldığı bir ülke haline gelmiştir.

AMERİKA’DA GEZİLECEK YERLER:

-New York

-Boston

-Washington DC

-Los Angeles

-San Francisco

-San Diego

-Las Vegas

-Miami

-Orlando

-Seattle

NEW YORK:ABD’nin en büyük ve en kalabalık şehridir. Sürekli aktiviteler olduğu için ‘uyuyamayan şehir’ denilmiştir. Amerika’nın en fazla turist ağırlayan şehridir. Brooklyn, Manhattan, Queens, Staten Island ve Bronx’tan oluştan 5 ilçeye sahiptir. En önemli simgesi Özgürlük Anıtı’dır. Kuzey Amerika kıtasındaki en görkemli nehirler bu şehirde yer almaktadır. Şehrin en canlı ve en kalabalık olduğu Times Square, doğayla iç içe olmak için Central Park ve lüks mağazaların bulunduğu alışveriş bölgesini gezebilmeniz için Fifth Avenue gidip görmeniz gereken en önemli merkezlerdendir.

BOSTON:Ülkenin Avrupa kokan şehirlerinden biridir. Yürüyerek keyifle gezilecek bir şehirdir. Bir İtalyan mahallesinin bulunduğu North End ise mutlaka görülmesi gereken merkezlerden biridir.

WASHİNGTON DC:Devletin yönetim merkezi olarak adlandıran şehirde birçok bürokrat ve iş adımının ziyaret ettiği bir yer haline gelmiştir. Yoğun insan trafiği nedeniyle şehir her zaman hareketli ve canlıdır. Pek çok farklı kültürün ev sahipliği yaptığı kozmopolit şehir olan Washington’un en önemli yapıları Beyaz Saray, Capitol Binası, Washington Anıtı ve Lincoln Anıtıdır. Bu anıtların birçoğu National Mall denilen güzel peyzajlı alanda yer almaktadır.

LOS ANGELES:ABD’nin ikinci büyük şehri olan Los Angeles büyüleyici plajları ve Hollywood’un kalbi konumunda olması sebebiyle cazibe merkezi haline gelmiştir. Burada Hollywood’a dair aradığınız her şeyi bulabilirsiniz. Ünlü dünya yıldızlarının da tercih ettiği Malibu’da okyanusun tadını çıkarabilirsiniz. Santa Monica rıhtımında lunaparkta eğlenebilirsiniz. Bol güneşli ve yumuşak iklime sahip olan bu şehirde keyifli bir tatil geçirebilirsiniz.

SAN FRANCİSCO: Birçok müze ve sanat merkezine ev sahipliği yapan San Francisco ülkenin en önemli sanat merkezi haline gelmiştir. Dünya’daki en önemli asma köprülerinden biri olan Golden Gate köprüsü, dünyanın teknoloji merkezi olan Silikon Vadisi, büyüleyici güzellikteki Lombard Street de San Francisco’da yer almaktadır.

SAN DİEGO:İnsanların her mevsim şort ve mayolarla gezdiği şehir, özellikle çocuklu aileler için gezilecek pek çok imkân sunuyor. Çocuklar Legoland, SeaWorld ve Balboa Park’ta bulunan hayvanat bahçesi gibi yerlerde eğlenebiliyorlar.

LAS VEGAS:Hareketli bir tatil geçirmek isteyenlerin tercihi olan Las Vegas, Amerika’nın bütün şatafatını en güzel şekilde yansıtan şehirlerden biridir.

ORLANDO:Birbirinden etkileyici tema parkları ve su kaydıraklarıyla ünlenen Orlando, Florida’nın merkezinde bulunur. Walt Disney World, Sea World ve Universal Studios gibi dünyaca ünlü tema parklarını gezebilir, Orlando’nun hemen doğusunda bulunan uzay mekiği, roket ve uyduların fırlatıldığı uzay üssünü de ziyaret edebilirsiniz.

SEATTLE:Doğa ve kültürün iç içe olduğu şehirde, gelen ziyaretçiler şehrin elit güzelliği ile keyifli bir tatil geçirme olanağına sahip oluyor. Burada görülmesi gereken en önemli yerlerden biri olan 184 metre yüksekliğindeki Space Needle şehrin önemli simgesi haline gelmiştir. Birçok sanat sahnesine ev sahipliği yapan Seattle şehri, ünlü Amazon ve Microsoft firmalarının genel merkezlerini de barındırıyor.

MİAMİ:  Amerika Birleşik Devletleri’nin en kalabalık ikinci şehridir. Alabildiğince keyifli plajlara sahip olan şehirde, gezilecek yerlerin büyük çoğunluğu kent merkezi ile Miami Beach ve South Beach arasında yer alıyor. Miami’nin tarihi simgesi ise 1925 yılında kurulan Özgürlük Kulesi’dir. Miami 110 yılda yaklaşık olarak 5,5 milyon nüfusa kadar erişim sağlamıştır. Şehrin ‘sihirli şehir’ olarak anılması, bu hızlı büyümeden kaynaklıdır.

MİAMİ’DE GEZİP GÖRÜLMESİ GEREKEN YERLER:

1-  Miami Beach& South Beach

2- Ocean Drive

3- Everglades National Park

4- Little Havana

5- Vizcaya Museum And Gardens

6- Art Deco District

7- Bayside Marketplace

8- Wynwood Walls

9- Lincoln Road

10- Seaquarium

11- Fairchild Tropical Botanic Garden

12-Bayfront Park

13- Children’s Museum

14- Hayvanat Bahçesi

15-Coral Gables

16-Freedom Tower

17- Jungle Island

18- Spanish Monastery

19- American Airlines Arena

20- Key West

 

Miami Beach& South Beach

Birbirinden küçük farklılıkları olsa da her iki yerleşimi de gezilip görülmesi gereken bölgelerdir. Miami Beach, South Beach’e oranla daha sakindir. Bu nedenle daha çok aileler tarafından tercih edilir.

Eğlence ve alışveriş olanakları için ise genellikle South Beach tercih edilir.

Ocean Drive

1915 yılında kullanıma açılan 2,1 km uzunluğundaki Ocean Drive renkli atmosferi ile birçok dizi ve filme ilham kaynağı olmuştur. Hareketli bir tatil peşindeyseniz 5. ve 15. caddeler arasında kalan bölümleri ziyaret edebilirsiniz.

Everglades National Park

South Beach’e 48 km uzaklıkta yer alan Everglades National Park, 20. Yüzyılda insan kaynaklı etkenlerden dolayı cazibesini önemli ölçüde kaybetmiştir. Parka geldiğinizde birçok eğlenceli aktiviteye katılabilirsiniz. Acıktığınızda ise Gator Grill’de sunulan lezzetlerin tadına bakabilirsiniz. Buraya geldiğinizde timsah turuna çıkmayı unutmayınız.

Little Havana

Egzotik atmosfere sahip Little Havana nüfusunun neredeyse tamamını göçmenler oluşturmaktadır. Renkli etkinlikler ve festivallerin yapıldığı Little Havana’yı mutlaka deneyimlemelisiniz.

Vizcaya Museum And Gardens

1916 yılında sanayici James Deering tarafından inşa ettirilmiştir. Deering, yapının kısa sürede tamamlanabilmesi için o zamanlar Miami halkının %10 unu işe almış. İtalyan bahçelerinden ilham alınarak tasarlanan bahçesinde gezip görebileceğiniz birçok heykel ve çeşme bulunuyor.

Art Deco District

Miami Beach sınırları içerisindeki Art Deco District mimarisi ve tropikal motifleri ile kentte en çok ilgi gören yerlerden biridir. En çarpıcı yapıları ise Ocean Drive’ a doğru uzanan 11. Ve 14. Caddeler arasında görebilirsiniz.

Bayside Marketplace

Eğlenceli atmosferi ile öne çıkan Bayside Marketplace alışveriş merkezlerinden sıkılan gezginlere farklı deneyimler yaşatma konusunda oldukça iddialıdır. Burada Bayside Pazar alanını gezebilir, alışveriş yaparken yerel müzisyenlerin canlı performanslarını dinleyebilirsiniz.

Wynwood Walls

Sokak sanatçıları sayesinde Wynwood Walls adı verilen bir renk cümbüşüne dönüşen izbe alan birbirinden ilginç duvar resimleri ile gezip görülmesi gereken en önemli yerlerden biridir.

Lincoln Road

1912 yılında bu bölgede Mangrov ormanlarının yok edilmesi sonucu inşa edilen cadde sadece yayalara açık durumdadır. Çeşitli yeme içme ve alışveriş olanaklarının bulunduğu bu alan, Güney Florida’nın en önemli merkezlerinden biridir.

Seaquarium

38 dönümlük alanı kaplayan Seaquarium, 1955 yılında kurulmuştur. Ziyarete açıldığı dönemde sadece 3 bölümden oluşan deniz akvaryumunda 400 balık türü 6 farklı aileden deniz memelisi ve 50’yi aşkın türden omurgasız canlı yaşamlarını sürmektedir. Su altı yaşamına ilgi duyan herkes gezilecekler listesine Seaquarium akvaryumunu ekleyebilir.

Fairchild Tropical Botanic Garden

Tatiliniz sırasında sessiz ve huzur dolu bir gün geçirmek isterseniz rotanızı Fairchild Tropical Botanic Garden’a çevirebilirsiniz. Botanik bahçede, gençlere doğayı sevdirme görevini, 40 çeşit kelebeğin serbestçe yaşadığı Wings of the tropic isimli bölüm üstleniyor.

Bayfront Park

1924-1925 yılları arasında inşa edilmiş olan park halkın eğlenceli vakit geçirmesi için eksiksiz bir şekilde dizayn edilmiştir. Burada hem kültürel etkinliklere katılabilir hem de canlı müzik performanslarını izleyebilirsiniz.

Children’s Museum

Çocukların yeteneklerini ve sorumluluk duygularını geliştirmeyi amaçlayan tesis aslında müzeden çok büyük bir oyun alanı olarak faaliyet gösteriyor. Çocuklar burada bankadan para çekmekten yiyecek içecek alışverişine, evcil hayvan bakımına, yerel polis veya itfaiye görevlisi olmaya kadar birçok role bürünebiliyor.

Hayvanat Bahçesi

Florida’nın en eski ve en büyük zoolojik parkı 1948 yılında ziyarete açılmıştır.  48 dönümlük alanı kaplayan tesis, 500 farklı türden üç binin üzerinde canlıya ev sahipliği yapıyor. Hayvanat bahçesi ziyaretiniz sırasında çeşitli gösterileri izleyebilir, turlara katılarak keyifli zaman geçirebilirsiniz.

Coral Gables

Kent merkezinin güney batısında yer alan yerleşim bölgesi, konuklarına sunduğu alışveriş, eğlence ve konaklama seçeneği ile popülerlik kazanmış durumda. Coral Gables’a ulaştığınızda Merrick House, Lowe Art Museum ve Belediye Sarayı’nı ziyaret edebilirsiniz.

Freedom Tower

Miami kentinin en önemli parçalarından biri olan Freedom Tower, Miami-Dade Üniversite’ne 1925 yılında inşa edilmiştir. 78 metre yüksekliğindeki kuleyi ziyaret ettiğinizde aralarında Picasso, Matisse ve Chagall gibi isimlerin bulunduğu değerli sanatçılara ait çalışmaları inceleyebilirsiniz.

Jungle Island

18 dönümlük alana sahip ekolojik macera parkı 1936 yılında kurulmuştur. Tesiste, bin tanesi çeşitli papağan türü olmak üzere 3 binden fazla hayvan ve adrenalinin bir an bile düşmediği etkinlikler sizleri bekliyor.

Spanish Monastery

Batı yarım kürenin Avrupa orjinli eski yapısı olma özelliği taşıyan İspanyol Manastırı, yaşadığı bütün maceralara rağmen görkemini korumaya devam ediyor. Mimarisindeki ustalık nedeniyle konuklarının hayranlığını kazanan tarihi yapıda hala dini törenler düzenleniyor.

American Airlines Arena

1955 yılında hizmete açılan kent merkezinde yer alan spor ve eğlence amaçlı tesis, 19.600 kişilik oturma kapasitesine sahiptir. Florida’nın en büyük tiyatro salonu olan bu bölümde yıl içerisinde birçok konser ve etkinlikler düzenlenmektedir.

Key West

Ana karaya 200 kilometrelik bir köprü zinciri ile bağlı durumda olan adadaki en önemli cazibe noktalarını oluşturuyor. Burada eğlenmek ve alışveriş yapmak istediğinizde ise soluğu Duval Street’te alabilirsiniz.

Rezervasyonlarım
Türkçe
Social Media
Favorilerim
    WhatsApp Destek!
    WHATSAPP
    ARA
    Müşteri Temsilcileri
    REZERVASYON OLUŞTUR
    Tarihler Müsait
    Giriş Saati :Çıkış Tarihi:
    ₺ 0 x 7 Gece₺ 0
    • Konaklama Süresi0 Gece
    • Konaklama Tutarı-
    • Elektrik Ücreti-
    • Temizlik Ücreti-
    • Ön Ödeme₺ 0
    • Girişte Yapılacak₺ 0
    • Toplam₺ 0
    UYGUNLUK TAKVİMİ
    Müsait
    Dolu
    Ödeme Bekliyor
    Giriş-Çıkış