Yaza Merhaba De! En Güzel Tatil Köyleri ve Konaklama
Yaza Merhaba De! En Güzel Tatil Köyleri ve Konaklama
24.07.2023 12:15:00
0 Görüntüleme

Yaza Merhaba De! En Güzel Tatil Köyleri ve Konaklama

YAZA MERHABA DE!

Siz de yaz yaklaşırken tatil planları yapıyor olabilirsiniz. Tatil planı yaparken karar vermeniz gereken dört önemli husus vardır. Birincisi; tatile ne zaman çıkacağınız, ikincisi tatile nereye gideceğiniz, üçüncüsü nerede konaklayacağınız ve dördüncüsü tatile kiminle çıkacağınızdır. Bu dört önemli konuyu iyi belirlemeniz gerekiyor. Çünkü tatilden alacağınız keyif tamamen bu kararlardan geçmekte. Neden mi? Hadi gelin size bunun nedenlerini sizin için açıklayalım.

 

TATİL TARİHLERİ

   Tatil tarihlerinize karar verirken öncelikle işten izin alabileceğiniz zamanınızı belirlemeniz gerekiyor. Birçok tatilci yıllık izinlerini sabırsızlıkla bekleyerek tatil planı yapmaktadır. Bir diğer konu da hangi sezonda tatile gideceğiniz. Kış tatili mi olacak, yaz tatili mi? Yüksek sezon olan Haziran-Temmuz-Ağustos ayları mı yoksa daha az yoğunluğun olduğu ve daha ekonomik dönemler mi seçilecek? Buna da karar verirken tatil bütçenizi ve yapacağınız tatilin türünü seçmeniz gerekmekte.

 

TATİL ROTASI

   Tatil rotanızı belirlerken kendinize sormanız gereken sorular vardır. En çok nereyi görmek istiyorum? Deniz, kum ve güneşin olduğu bir yaz tatili mi yoksa beyaz örtünün sunduğu manzaraları keşfedip kayak yapabileceğiniz bir kış tatili mi? Bu konu aslında bir önceki başlığımızla da bağlantılı. Çünkü kış tatile giderken kayak yapabileceğiniz seviyede bir kar kalınlığına ihtiyacınız olacak. Yaz tatili için ise deniz suyunun biraz daha ısındığı, yağmurların olmadığı tarihleri gideceğiniz bölgeye göre belirlemelisiniz.


 

KONAKLAMASEÇENEKLERİ

   Harika bir şehre gittiniz, tarihlerinizi çok güzel ayarladınız, en sevdikleriniz de yanınızda. Ama kaldığınız otelden memnun değilsiniz diyelim. Bütün tatilin tadı kaçacaktır ve yıl boyu hayalini kurduğunuz tatilde huzursuz olarak eve dönmek elbette hayal kırıcı olacaktır. Bu yüzden konaklayacağınız yeri iyi seçmeniz gerekmekte. 

   Eğer tatil rotanız Muğla/Fethiye bölgesi ise içiniz rahat olsun. ÇünküZehra Groupolarak herkesin tatil ihtiyacına yönelik bir tesisimiz mevcut. Dilerseniz muhafazakartatil köyü,islami aile oteli, kiralıközel villalarya da uygun Fethiyekiralık apart rezidansdairelerinden yer ayırtarak sorunsuz ve kaliteli bir tatil hizmeti alabilirsiniz. 

 

TATİL ARKADAŞLARI

   Tatile kimisi yalnız çıkar, kimisi ailesiyle, kimisi de arkadaşları ile. Bu tamamen sizin tatilden beklentinize ve karakterinize göre değişebilir. Eğer arkadaşlarınızla tatile çıkacaksanız mutlaka kendi kafa denginizde, güvenip anlaşabildiğiniz arkadaşlarınızı seçmenizi tavsiye ederiz. Çünkü bilmediğiniz bir yerde hemen hemen her yere birlikte gidip birlikte konaklayacaksınızdır. Bu yüzden ortak zevklerinizin olduğu kişilerle yola çıkmanız önemli. Özellikle kalabalık arkadaş grubuyla tatile çıkmak, tatilin keyfini arttırabilir ve daha eğlenceli bir tatil geçirebilirsiniz. Ayrıca kalabalık olursanız size özel bir villa kiralayarak tatilinizi daha ucuza getirebilirsiniz.

   Peki, tatil planınızda Fethiye var diyelim. Tarihiniz, kalacağınız yer ve arkadaşlarınız da hazır. Nereleri gezebilirsiniz? Neler yapabilirsiniz? İsterseniz biraz da bunlardan bahsedelim.

 

ARKADAŞLARLA YAPILABİLECEK TATİL ÖNERİLERİ

Kamp Tatili:Doğayla iç içe olabileceğiniz bir kamp tatili arkadaşlarınızla keyifli zaman geçirebilmeniz için harika bir seçenek olabilir. Bir kamp alanı seçin ve birbirinize yardım ederek kamp kurun. Birlikte doğada yürüyüş yapın, ateş yakın, balık tutun ve yıldızların altında uyuyun. Kısacası, kampın ve doğanın tadını çıkarın.

Şehir Turu:Arkadaşlarınızla yeni şehirler keşfedebilirsiniz. Birçok şehirde ücretsiz tur gezileri ve yürüyüş turları mevcuttur. Bu turlara katılarak, şehri ve kültürünü daha iyi anlayabilirsiniz. Ayrıca, yerel restoranlarda yemek yiyebilirsiniz.

Plaj Tatili:Eğlenceli bir plaj tatili, arkadaşlarınızla unutulmaz bir deneyim olabilir. Güneşlenin, yüzün, dalgalara karşı sörf yapın veya deniz bisikletiyle denizin keyfini çıkarın. Plajda bir piknik yapabilir veya yakındaki restoranlarda yemek yiyebilirsiniz.

Spor Tatili:Arkadaşlarınızla birlikte bir spor tatili organize edebilirsiniz. Birkaç gün boyunca bir golf sahasında veya bir kayak merkezinde olabilirsiniz. Bu aktiviteler, hem eğlenceli hem de arkadaşlarınızla birlikte olmanızı sağlayacak.

Festival Tatili:Arkadaşlarınızla birlikte müzik festivaline gitmek, unutulmaz bir deneyim olabilir. Birkaç gün boyunca müzik, eğlence ve yemek ile dolu bir festivali keşfedin. İster kamp kurun, ister bir otele yerleşin, arkadaşlarınızla birlikte müziğin tadını çıkarın.




 

FETHİYE’DE GEZİLECEK TURİSTİK LOKASYONLAR

   Fethiye, Türkiye'nin güneybatısında, Muğla ilinde yer alan, Türkiye’nin en güzel yaz tatili yapabileceğiniz turizm merkezlerinden biridir. Bu eşsiz tatil bölgesinde gezip görebileceğiniz birçok lokasyon mevcut. İşte bunlardan başlıcaları:

Ölüdeniz:Türkiye'nin en güzel plajlarından biri olarak kabul edilen Ölüdeniz, turkuaz rengi denizi ve beyaz kumlu plajıyla ünlüdür. Burada yüzme, sörf yapma, paraşüt ile uçma ve plajda dinlenme gibi birçok aktivite yapabilirsiniz. 

Kelebekler Vadisi:Bu doğal park, Fethiye'nin en ünlü turistik yerlerinden biridir. Çeşitli kelebek türleriyle dolu olan vadi, yürüyüş, yüzme ve fotoğraf çekme için harika bir yerdir.

Saklıkent Kanyonu:Fethiye'nin yaklaşık 50 kilometre doğusunda yer alan bu doğal kanyon, yüksek kayalıklar ve buz gibi suyuyla ünlüdür. Kanyonda yürüyüş yapabilir, suya dalabilir ve doğal güzellikleri keşfedebilirsiniz.

Babadağ:Fethiye'nin sembolik dağı olan Babadağ, yamaç paraşütü yapmak isteyenler için mükemmel bir yerdir. Babadağ'dan uçarak, Ölüdeniz'in güzelliklerini havadan görebilirsiniz.

Dalyan:Dalyan, Fethiye'nin yaklaşık 65 kilometre doğusunda yer alan bir tatil beldesidir. Burada Caretta Caretta kaplumbağalarını gözlemleyebilir, Dalyan Nehri'nde tekne turu yapabilir ve antik Likya kentlerini keşfedebilirsiniz.

Şelaleler:Fethiye'nin etrafında birçok şelale bulunmaktadır. En ünlüleri Saklıkent Şelalesi ve Günlüklü Şelalesi'dir. Bu şelalelerde yüzme, doğa yürüyüşü yapma ve piknik yapma gibi aktiviteler yapabilirsiniz.

Antik Kentler:Fethiye'nin çevresinde birçok antik kent bulunmaktadır. Özellikle Tlos, Xanthos ve Patara antik kentleri ziyaret edilebilir.

Çalış Plajı:Çalış Plajı, Türkiye'nin güneybatısında, Muğla ilinde yer alan Fethiye ilçesinde bulunan bir plajdır. Çalış Plajı, geniş kumsalı, turkuaz rengi denizi ve muhteşem gün batımı manzarası ile ünlüdür. 

Zehra Kuleli Beach & Restaurant:Fethiye/Karagözlerbölgesinde bulunan bu çam ormanları arasında gizlenmiş olan koy, Fethiye’de muhafazakâr tatil yapmak isteyenlere hitap ediyor. Bay/Bayan ayrı yüzme alanlarına sahip bu plajımızın, restoranı, piknik ve mangal alanları ile çocuklarınızın vakit geçirip eğlenebileceği alanlar da bulunmakta.

   Fethiye’de görülmesi gereken yerler denilince ilk bu bölgeler anılmakta. Daha fazlasını keşfetmek ise tatilcilerin işi.

FETHİYE’DE YAZ AKTİVİTELERİ

Yamaç Paraşütü:Fethiye, yamaç paraşütü yapmak isteyenler için mükemmel bir yerdir. Babadağ'dan paraşütle atlayarak, Ölüdeniz'in ve Fethiye'nin güzel manzaralarını havadan izleyebilirsiniz.

Su Sporları: Fethiye'de deniz sporları yapmak için birçok seçenek vardır. Kiteboarding, sörf, su kayağı, jet ski ve daha fazlası için Ölüdeniz, Çalış Plajı ve diğer plajlar idealdir.

Yüzme:Fethiye'de birçok plaj ve koy bulunmaktadır. Ölüdeniz, Belcekız Plajı ve Çalış Plajı gibi yerler, serinlemek ve güneşlenmek için harika yerlerdir.

Tekne Turları:Fethiye'de birçok tekne turu mevcuttur. Kelebekler Vadisi, Saklıkent Kanyonu, Dalyan ve diğer popüler turistik yerlere tekne turu yapabilirsiniz.

Doğa Yürüyüşü:Fethiye'de birçok doğa yürüyüşü rotası mevcuttur. Özellikle Babadağ'dan başlayan ve Faralya Köyü'ne uzanan yürüyüş rotası popülerdir.

Antik Kentleri Keşfetme:Fethiye, antik kentler ve kalıntılarla doludur. Tlos, Xanthos, Letoon, Patara gibi antik kentleri ziyaret edebilir ve tarihi keşfedebilirsiniz.

Yemek Tadımı:Fethiye, lezzetli yerel yemekleriyle ünlüdür. Deniz ürünleri, zeytinyağlılar ve kebaplar gibi Türk mutfağından lezzetler tadabilirsiniz. Yemek demişken, sizleri Fethiye’deki villalarımızın hemen yanında bulunanZehra Restaurant’a da mutlaka bekleriz. Birçok pide, kebap, mangal ürünleri, ızgara tavuk, leziz tatlılar, serpme kahvaltı, alkolsüz kokteyller bulabileceğiniz restoranımızdaki tüm ürünler helal gıda (halal food) konseptine uygun şekilde hazırlanmaktadır. Bu restoranımız villa konaklaması yapan misafirlerimizin yanı sıra dışardan gelen misafirlere de hizmet vermektedir. 

Rezervasyonlarım
Türkçe
Social Media
Favorilerim
    WhatsApp Destek!
    WHATSAPP
    ARA
    Müşteri Temsilcileri
    REZERVASYON OLUŞTUR
    Tarihler Müsait
    Giriş Saati :Çıkış Tarihi:
    ₺ 0 x 7 Gece₺ 0
    • Konaklama Süresi0 Gece
    • Konaklama Tutarı-
    • Elektrik Ücreti-
    • Temizlik Ücreti-
    • Ön Ödeme₺ 0
    • Girişte Yapılacak₺ 0
    • Toplam₺ 0
    UYGUNLUK TAKVİMİ
    Müsait
    Dolu
    Ödeme Bekliyor
    Giriş-Çıkış