Yaz Tatili ve Tatil Yerleri 'nin Gözde Ülkesi Türkiye
Turistlerin Gözde Ülkelerinden Türkiye
24.07.2023 11:25:00
0 Görüntüleme

Turistlerin Gözde Ülkelerinden Türkiye

Türkiye; tarihi, doğal güzellikleri, kültürü, yemekleri ve gezilip görülmesi gereken yerleri ile dünyanın birçok yerinden turist çekmektedir. Eğer yaz tatili planınız varsa üç tarafı denizlerle çevrili Türkiye’de rahatlıkla yaz tatili rotası çizebilirsiniz. Bu rotalar hakkında daha detaylı bilgi sahibi olmak ister misiniz? O halde yazımızı okumaya devam edin!

 

TÜRKİYE’DE YAZ TATİLİ ROTALARI

Muğla/Fethiye:Fethiye, Muğla ilinin turistik bölgelerinden biridir. Tarihi mekânları, doğal güzellikleri, muhteşem plajları ve mavi yolculukları ile ünlüdür.

Antalya:Antalya, Türkiye'nin en popüler yaz tatili yerlerinden biridir. Muhteşem plajları, tarihi mekânları, lüks tatil köyleri ve güzel doğal manzaraları ile ünlüdür.

Bodrum:Bodrum, turizm açısından önemli bir yerdir. Plajları, su sporları, tarihi yapıları, restoranları ve butik otelleri ile ünlüdür.

Çeşme:Çeşme, Türkiye'nin en popüler yaz tatil yerlerinden biridir. Beyaz kumlu plajları, sıcak termal suları, tarihi yapıları ve deniz ürünleri ile ünlüdür.

Marmaris: Marmaris, Muğla ilinin bir diğer turistik yeridir. Güzel plajları, turistik mekânları, restoranları ve lüks mekânları ile ünlüdür.

Alaçatı:Alaçatı, İzmir ilinde yer alan bir tatil beldesidir. Rüzgâr sörfü, plajları, restoranları, butikleri ve tarihi yapıları ile ünlüdür.

Kapadokya:Kapadokya, Türkiye'nin turistik yerlerinden biridir. Eşsiz doğal güzellikleri, tarihi yapıları, sıcak hava balon turları ve konaklama yerleri ile ünlüdür.

Bu öneriler Türkiye'nin sadece birkaç tatil yerini kapsamaktadır ve seçenekler daha da çeşitlidir. Tatil planlaması yaparken bütçenizi ve ilgi alanlarınızı göz önünde bulundurarak kendiniz ve sevdikleriniz için muhteşem bir Türkiye hatırası biriktirebilirsiniz.

 

TÜRKİYE’NİN EN GÜZEL PLAJLARI

Türkiye, dünya standartlarında güzellikte birçok plaja sahip olan bir ülkedir. Aşağıda, Türkiye'nin en güzel plajlarından bazılarını bulabilirsiniz:

Ölüdeniz Plajı, Fethiye:Muhteşem doğal güzellikleriyle ünlü Ölüdeniz Plajı, turkuaz rengi suları, beyaz kumlu plajı ve çevresindeki dağ manzarası ile Türkiye'nin hatta dünyanın en güzel plajlarından biridir.

İztuzu Plajı, Dalyan: Muğla'nın Dalyan ilçesinde yer alan İztuzu Plajı, doğal yapısı ve korunan Caretta Caretta deniz kaplumbağaları ile ünlüdür.

Kaputaş Plajı, Kaş: Antalya'nın Kaş ilçesinde yer alan Kaputaş Plajı, beyaz kumlu ve turkuaz renkli sularıyla ünlüdür.

Patara Plajı, Kaş:Antalya’nın Kaş ilçesinde yer alan Patara Plajı, 18 km uzunluğu ile Türkiye'nin en uzun plajıdır. Korunan caretta caretta deniz kaplumbağaları da burada yaşamaktadır.

Cleopatra Plajı, Alanya: Antalya'nın Alanya ilçesinde yer alan Cleopatra Plajı, beyaz kumlu plajı ve berrak suları ile ünlüdür.

Kilyos Plajı, İstanbul: İstanbul'un en popüler plajı olan Kilyos, Marmara Denizi'ne açılan Karadeniz kıyısında yer alır.

Ayazma Plajı, Bozcaada:Türkiye'nin en güzel adalarından biri olan Bozcaada'nın Ayazma Plajı, turkuaz renkli suları ve beyaz kumları ile ünlüdür.

Altınkum Plajı, Didim:Didim ilçesinde yer alan Altınkum Plajı, geniş bir kumsalı ve berrak suları ile ünlüdür.

 

TÜRKİYE’DE YAZ TATİLİNDE YAPABİLECEĞİNİZ AKTİVİTELER

Yaz tatilinde Türkiye’de yapabileceğiniz birçok aktivite var. İşte size öneriler:

Deniz, kum ve güneş keyfi:Sıcak yaz aylarında en keyifli aktivitelerden biri denize girip güneşlenmektir. Tatil beldelerindeki plajlarda denize girip, güneşlenip, kitap okuyabilir veya plaj voleybolu gibi sporlar yapabilirsiniz.

Su sporları: Su sporları yapmak da yaz tatilinin keyifli aktivitelerinden biridir. Sörf, rüzgâr sörfü, kano, deniz bisikleti, su kayağı ve dalış gibi su sporlarını deneyebilirsiniz.

Doğa yürüyüşleri:Yaz tatilinde doğa yürüyüşleri yapabilirsiniz. Ülkemizde birçok doğal park, milli park ve ormanlık alan var. Bu alanlarda yürüyüş yaparak doğanın tadını çıkarabilirsiniz.

Kültür turları:Yaz tatilinde tarihi ve kültürel yerleri gezmek de keyifli olabilir. Özellikle Antik kentler, müzeler, camiler gibi yerleri ziyaret ederek tarihe ve kültüre yakından bakabilirsiniz.

Yemek kültürü: Türkiye, lezzetli yemekleri ile ünlüdür. Tatil beldelerinde yerel yemeklerin tadına bakabilir, lezzetli mezeler yiyebilirsiniz.

Spa ve masaj: Tatilinizi rahatlatıcı bir spa ve masaj deneyimiyle tamamlayabilirsiniz. Tatil beldelerinde birçok spa merkezi bulunmaktadır.

Unutmayın, tatil sizin dinlenmek ve keyifli vakit geçirmek için bir fırsattır. Kendinize en uygun aktiviteleri seçerek unutulmaz bir tatil geçirebilirsiniz.

 

Türkiye'de deniz tatili yapılacak yerler

Türkiye, deniz tatili yapmak için ideal bir destinasyon olarak bilinir. Yaz tatili döneminde, Türkiye'nin birçok güzel tatil beldesi, turistlerin tercih ettiği popüler tatil yerlerinden biridir. Bozulmamış plajları ve muhteşem doğasıyla ünlü olan Türkiye, huzurlu bir tatil sunmaktadır. Bodrum, Antalya, Çeşme ve Alaçatı gibi tatil bölgeleri, Türkiye'de tatil yapmak isteyenler için mükemmel seçenekler sunar. Bu bölgelerdeki turistik yerler, tarihi ve kültürel zenginliklerle doludur. Antik kentler, müzeler, kaleler ve doğal güzellikler, tatilinizi daha da keyifli hale getirecek gezilecek yerler arasındadır. Ayrıca, bu tatil bölgelerindeki plajlar, yaz aylarında güneşin tadını çıkarmak ve denizin keyfini sürmek için idealdir. Eşsiz güzellikteki plajlar ve berrak sular, Türkiye'de deniz tatili yapacaklar için vazgeçilmezdir. Türkiye'de tatili yapmak isteyenler için seçenekler fazla olup, herkesin zevkine uygun bir tatil yeri bulmak mümkündür.

Türkiye'de doğa tatili yapılacak yerler

Türkiye, doğal güzellikleriyle ünlü olan bir ülkedir ve tatili yapılacak yerler açısından oldukça zengindir. Tatil yapmak isteyenler için birbirinden güzel ve doğal mekanlar bulunmaktadır. Eşsiz plajlarıyla Bodrum, Antalya ve Kuşadası gibi tatil beldeleri, tatili yapmak için ideal yerler arasındadır. Bu bölgelerde yaz aylarında güneşin tadını çıkarabilir ve denizin keyfini sürebilirsiniz. Ayrıca Kapadokya gibi tarihi ve doğal güzellikleri bir arada sunan bölgelerde de keyifli bir tatil yapabilirsiniz. İç içe tatil yapmak isteyenler için ise yaylalar ve doğa parkları da tercih edilebilir. Munzur Vadisi Milli Parkı, Cappadocia Bölgesi ve Kaçkar Dağları gibi yerler, doğanın tadını çıkarmak isteyenler için ideal seçeneklerdir. Türkiye, tatili için inanılmaz birçok seçenek sunmaktadır ve herkesin tatiline uygun bir yer bulması mümkündür. Güzel plajları, tarihi alanları ve doğal güzellikleriyle Türkiye, keyifli bir tatil için mükemmel bir destinasyondur.


 

TÜRKİYE’DE UYGUN FİYATLI ALTERNATİF TATİL 

Kamp yapmak:Türkiye'nin birçok bölgesinde uygun fiyatlı kamp alanları bulunmaktadır. Kendi çadırınızı kurarak doğayla iç içe bir tatil yapabilirsiniz. Doğal güzellikleri keşfetmek için harika bir fırsat olabilir.

Pansiyonlar:Tatil beldelerindeki pansiyonlar, genellikle uygun fiyatlı bir konaklama seçeneği sunarlar. Pansiyonlarda genellikle oda ve kahvaltı seçeneği bulunur. Bazı pansiyonlarda ise yemekler de dâhil olabilir.

Görülmeye değer daha az popüler tatil beldeleri:Türkiye'de birçok popüler tatil beldesi bulunmaktadır. Fakat bu beldelerin fiyatları yüksek olabilmektedir. Daha az popüler tatil beldelerini tercih ederek, daha uygun fiyatlarda tatil yapabilirsiniz.

Erken rezervasyon fırsatları:Tatil beldelerindeki oteller, erken rezervasyon fırsatları sunarak indirimli fiyatlarla konaklama imkânı sağlarlar. Tatil planınızı erken yaparak bu fırsatlardan yararlanabilirsiniz.

Apart oteller: Türkiye'deki birçok tatil beldesinde uygun fiyatlı apart oteller bulunmaktadır. Bu apart otellerde genellikle mutfak, banyo ve yatak odası bulunur. Bu sayede konaklama maliyetlerinden tasarruf edebilirsiniz.

Unutmayın, tatil bütçenizi kontrol altında tutmak için konaklama, ulaşım ve yemek masraflarını önceden planlamak önemlidir. Ayrıca tatil tarihlerinizi esnek tutarak, sezon dışında tatil yapmayı da düşünebilirsiniz. Zira yoğun olmayan dönemlerde oteller daha ucuz fiyatlar sunmaktadır. 

Eğer bu tatil rotaları arasından Fethiye’yi tercih ederseniz sizlere birçok konaklama seçeneği ve özel plaj hizmetimizden bahsetmemize izin verin:

Zehra Tatil köyü: Muhafazakâr otel konseptindeki tatil köyümüz, leziz halal yemekleri, bay/bayan kaydıraklı havuzları ve eğlence dolu animasyonları ile misafirlerine dolu dolu bir tatil hizmeti sunuyor.

Zehra Hotel: Hisarönü’nün kalbinde yer alan Zehra Hotel; Fethiye İslami hotel arayanlar için mükemmel bir seçenek. Hem merkezi konumu hem otel içerisindeki hizmetleri ile Türk misafirperverliğinden memnun kalacaksınız.

Zehra Villas: Daha özel/private villa tatili yapmak isteyenler için ise Fethiye kiralık villa, korunaklı villa seçeneklerimiz mevcut. Üstelik dileyen misafirlerimiz konaklama hizmetine ek olarak yemek Alacarte Restaurant’ta yemek hizmeti de alabilmektedir.

Kiralık Apart/Daireler: Fethiye uygun fiyatlı apart arayışındaki tatilcilere ise Apartlarımızı öneriyoruz. Tüm tesislerimiz Ölüdeniz Plajı’na 4-5km mesafede olup merkezi konumdadır. Kiralık Daire- Apartlarımızda her ihtiyacınız düşünülmüş olup evinizin konforunu aratmayacak şekilde Fethiye’de tatilin tadını çıkartabilirsiniz.

Zehra Kuleli Beach: Piknik-mangal, deniz-doğa keyfi, serpme kahvaltı, fastfood ve özel yemekler, muhafazakar plaj, bayan plajı, bay plajı, çocuk parkı, otopark ve keşfedilecek daha bir sürü doğal güzellik bu plajda. 

Zehra Kuleli Plajı’mız Fethiye’nin tek kadınlara ve erkeklere ayrı plaj hizmeti sunan günübirlik bir rüya yaşayabileceğiniz eşsiz bir plajdır. Tesislerimiz hakkında daha detaylı bilgi almak, rezervasyon yaptırmak için bize ulaşın ve Fethiye tatilinizi birlikte planlayalım.

 

 

 

Rezervasyonlarım
Türkçe
Social Media
Favorilerim
    WhatsApp Destek!
    WHATSAPP
    ARA
    Müşteri Temsilcileri
    REZERVASYON OLUŞTUR
    Tarihler Müsait
    Giriş Saati :Çıkış Tarihi:
    ₺ 0 x 7 Gece₺ 0
    • Konaklama Süresi0 Gece
    • Konaklama Tutarı-
    • Elektrik Ücreti-
    • Temizlik Ücreti-
    • Ön Ödeme₺ 0
    • Girişte Yapılacak₺ 0
    • Toplam₺ 0
    UYGUNLUK TAKVİMİ
    Müsait
    Dolu
    Ödeme Bekliyor
    Giriş-Çıkış